Атина. Европейската комисия одобри схема за помощ в размер на

...
Атина. Европейската комисия одобри схема за помощ в размер на
Коментари Харесай

Reuters: ЕК одобри плана на Гърция за стимулиране на производството на енергия от възобновяеми източници

Атина. Европейската комисия утвърди скица за помощ в размер на 2,27 милиарда евро, препоръчана от Гърция за стимулиране на производството на сила от възобновими източници, оповестява Reuters , като се базира на изказване от изпълнителния орган на Общността.

Мярката ще помогне на Гърция да реализира задачите си за възобновима сила, без да нарушава безпричинно конкуренцията, разясниха от Комисията.

Правителството, което цели възобновимите енергийни източници да съставляват 61% от крайното ползване на електрическа енергия до 2030 година (спрямо 29% предходната година), желае да редуцира процеса на издаване на разрешителни до към две до три години.

Това е по-малко от осемте години, типични за сходни схеми в Гърция.

Новата скица, която Гърция предложи за подкрепяне на 4,5 гигавата конфигурирана електрическа енергия от вятърна, фотоволтаична, водноелектрическа сила и други възобновими енергийни източници, в това число биомаса, включва взаимни конкурентни търгове и непосредствено възлагане. Тя ще бъде отворена до 2025 година и може да се изплаща за най-много 20 години.

Превод и редакция: Тереза Герова

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР