АТАКА внесе законопроект за отмяна на Закона за социалните услуги.

...
АТАКА внесе законопроект за отмяна на Закона за социалните услуги.
Коментари Харесай

АТАКА иска отмяна на Закона за социалните услуги, който е бич за българските семейства и деца

АТАКА внесе законопроект за анулация на Закона за обществените услуги. Това стана ясно от думите на зам.-председателя на партията Десислав Чуколов на брифинг в Народното събрание. Определяният като антисемеен закон би трябвало да влезе в действие от 1 януари 2020 година

Той е импортиран в Народно събрание от Министерския съвет, само че в действителност е квалифициран от зам.-социалния министър Султанка Петрова от квотата на Вътрешна македонска революционна организация в общественото министерство. „ С този закон страната дава на аутсорсинг огромна част от обществената си функционалност. Дава извънредно огромни права на частни компании и НПО-та, в това число задгранични, които обаче ще бъдат заплащани от българската държава”, акцентира още Чуколов.

„ Миналата година на 1 юни започва митингът на майките на деца с увреждания. Той продължи няколко месеца и при започване на годината бяха признати пакет от закони, които да удовлетворят претенции им, а точно Закон за хората с увреждания и Закон за персоналната помощ. Използвайки обществената сила, се одобри и Закон за обществените услуги”, съобщи Чуколов.

В заключителните разпореждания на Закона за обществени услуги се загатват още 29 други закона, които да бъдат изменени. По този метод обществената сфера в България ще бъде променена трайно и завинаги”, считат от партията на Сидеров.

По думите на Чуколов с приемането на закона извеждането на дете може да става единствено по сигнал, в това число и неизвестен. И децата могат да бъдат взети от всяко едно семейство за 24 часа без правосъдно решение, без правосъдна заповед.

Освен това по сигнал обществен служащ ще може да влиза в дома ни без правосъдна заповед или да сформира обществен отчет с голямо количество персонална информация.

Поради тези аргументи бяха извършени многохилядни манифестации в цялата страна през миналите месеци.

Чуколов означи, че резюмето на цялостната предварителна оценка на закона е осъществено от „ Лаборатория за обществени политики” в Нов български университет. „ И какво се получава в последна сметка? Че частни структури въздействат и на хората, които създават законите. Затова ще убедим представителите на другите парламентарни групи да отменим закона. Вносителите му са водени от ползи, обслужващи частни компании и НПО-та”, заключи депутатът от АТАКА.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР