Астрономи вероятно са открили относително близка звезда, която изяжда планета

...
Астрономи вероятно са открили относително близка звезда, която изяжда планета
Коментари Харесай

Астрономи наблюдаваха звезда която вероятно изяжда планета

Астрономи евентуално са разкрили релативно близка звезда, която изяжда планета или мини планети, заяви АП.

Космически телескоп на НАСА забелязал, че звездата внезапно почнала да наподобява ненапълно необичайно предходната година. Рентгеновата обсерватория „ Чандра ” открила, че количеството желязо на звездата, която е на 10 милиона години, се нараснало 30 пъти и тя потъмняла.

Астрономи следят въпросната млада звезда в съзвездието Бик от десетилетия. Количеството желязо не било огромно, когато телескопът следил звездата през 2015 година Звездата, кръстена RW Aur A, е на разстояние 450 светлинни години.

Ханс Мориц Гюнтер от Масачузетския софтуерен институт съобщи, че в никакъв случай до момента не бе следил сходно нещо, окачествявайки го като „ по-странно, в сравнение с сме мислили, че можем да забележим ”. „ Не сме следили звезда, която трансформира наличието си на желязо по този метод ”, означи той.

Според Гюнтер едно от обясненията може да е, че звездата изяжда планета или мини планети. „ Това може да е вълнуващо изобретение, само че доказателствата са косвени и не са безапелационни ”, сподели Ейви Льоб от Харвард.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР