Aston Martin възстанови името Lagonda отново с преддставянето на концептуален SUV, подсказващ

...
Aston Martin възстанови името Lagonda отново с
преддставянето на концептуален SUV,
подсказващ
Коментари Харесай

Aston Martin използва левитация в новата си Lagonda SUV - видео

Aston Martin възвърне името Lagonda още веднъж с преддставянето на концептуален SUV, подсказващ какво да чакаме от първия напълно електрически модел на компанията, очакван за 2022-а година. Оф-роуд натурата на автомобила е пълна комбинация с оптимално вероятен разкош и удобство за пасажерите, а “онборд електрониката поразява с желанието да се премисли чудото на пътуването ” - сподели Анди Палмър, Съд на Европейските общности на марката.

Tова е вторият концепт с името Lagonda - първият - седанът Vision Concept беше представен предходната година още веднъж в Женева. Главната цел на плана е да се разчупи двуполюсният монопол на Bentley и Rolls-Royce в бранша на суперлуксозните лимузини, като се предложи и спортен оттенък в характера на продукта.

Подобно на Vision Concept, сегашният концепт предлага потреблението на автономно управление, а предните седалки имат възможност за завъртане на 180 градуса за да се извърнат пасажерите в тях с лицата си към седящите откъм гърба. Интересно е решението на задните порти - долната им част е със задни панти, а горната се отваря нагоре сходно на вратите “крила на чайка ” за елементарен достъп към задните седалки.

Интериорът предлага нетрадиционни материали в тапицерията си като кашмир, за разлика от по-привичните дървени апликации. Това дава чуство на по-голяма връзка сред домашната конюнктура и вътрешноста на автомобила. Така, според главният дизайнер на марката Марек Рейчман ще се предложи нещо ново и различно, от предлаганото от двете конкуретни марки, чийто дизайн според него е напряко "античен ".

Едно от най-интересните решения в колата и системите й съставлява летящият многофункционален ключ. И той наистина левитира във въздуха над специално гнездо, поддържан от силата на магнитно поле. Ключът освен обезпечава достъпа до автомобила, само че има и други контролни функции, най-много в региона на свързаноста на системите на колата.




От Aston Martin оповестиха че новите Lagonda SUV и седан ще се вършат в нов цех на марката, заедно с другия SUV модел - DBX, както и електрическия вид Rapide-E на седана Rapide.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР