Астероид с внушителни размери се очаква да доближи Земята на

...
Астероид с внушителни размери се очаква да доближи Земята на
Коментари Харесай

Астероид с размерите на къща приближава Земята през октомври

Астероид с внушителни размери се чака да приближи Земята на 12 октомври, предава Европейската галактическа организация. Небесното тяло ще се намира на 44 000 километра от нашата планета, само че не съставлява заплаха за нея.

Астероидът няма да влезе в орбитата на Земята, само че ще се намира плашещо покрай нея, споделя Ролф Денсинг, шеф на отдел Операции към ЕКА.

Небесният обект ще се намира отвън обсега геостационарните спътници, които са ситуирани на 36 000 километра разстояние от Земята.

Астероидът 2012 TC4 е открит през 2012 година, а неговата траектория е следена от към този момент 5 години. За първи път е видян от Европейската южна обсерватория в Чили.

Размерите му са сред 15 и 30 метра, а когато се приближи към нашата планета, експертите ще могат да схванат повече за неговият състав.

 Метеоритен дъжд

За НАСА това е отлична опция да тестват отбраните против метеорити, споделят от Американската галактическа организация.

Това е съвършената цел за извършения, тъй като ще е задоволително покрай отбитата на Земята, с цел да го следим, само че в това време и задоволително надалеч, с цел да няма последици при неточност, допълват от НАСА.

За последните 7 години от галактическата организация в Хюстън са засекли близо 1500 метеорита, които се движат към нашата планета, а тези с размерите на 2012 TC4 се приближават най-малко един път годишно, въпреки и не на такова малко разстояние.

НАСА работи по разнообразни способи, с които да отклонява тези, които евентуално заплашват живота на планетата ни, само че са приближаването им разрешава на астрономите да ревизират теорията си на процедура.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР