Асоциацията на земеделските производители в България започва национална информационно-образователна кампания

...
Асоциацията на земеделските производители в България започва национална информационно-образователна кампания
Коментари Харесай

Асоциацията на земеделците започва кампания за промяна на потребителските навици

Асоциацията на земеделските производители в България стартира национална информационно-образователна акция „ Избирам 380 “. С 380 стартира баркодът на всичко, създадено в България. Идеята на самодейността е смяна на потребителските привички и поощряване на потреблението на български артикули

Малцина у нас знаят, че първите три числа на баркода на всяка стока демонстрират страната на генезис. Българският префикс е 380, показват от асоциацията. С бърза инспекция на баркода всички могат да разпознаят произхода на продукта и да се уверят, че той е създаден у нас.

Кампанията може да се схване като елементарно предизвикателство по силите на всеки консуматор, считат от браншовата земеделска организация. Но с всеобщи взаимни старания смяната на потребителските привички може да се трансформира в мощен подтик за българската стопанска система, уверени са земеделците.

Кампанията "Избирам 380 " стартира преди Великден. Тя обаче е замислена като дълготрайна самодейност с периодически пикове към националните празници, когато обичайно потребителската интензивност е най-висока.

Според уредниците икономическият национализъм е идея, която се разисква все по-често в редица европейски страни като мярка против рецесията.

"Избирам 380 " се организира с поддръжката на Министерството на земеделието.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР