Асоциацията на застрахователите в Австралия обяви североизточните райони на щата

...
Асоциацията на застрахователите в Австралия обяви североизточните райони на щата
Коментари Харесай

Проливни дъждове заляха източното крайбрежие на Австралия

Асоциацията на застрахователите в Австралия разгласи североизточните региони на щата Куинсленд за зона, потърпевша от злополука, заяви в понеделник телевизия Ей Би Си. Пети ден там не престават проливните дъждове.

Много от градовете, ситуирани в северната част на Куинсланд на тихоокеанското крайбрежие и покрай него, са потопени от проливните дъждове и разлелите се реки. Решението улеснява процедурите за разглеждане на настояванията на застрахованите за покриване на вредите.

Особено тежка е обстановката в град Ингъм, където живеят към 5 хиляди души. Той се намира на към 100 километра от по-известния Таунсвил. Районът притегля туристи и вложители поради красивото крайбрежие и към момента умерено крайбрежие.

Както оповестиха локалните управляващи към 90% от домовете в града са потърпевши от наводнението. В нощта против понеделник дъждовете в северната част на щата отслабнаха леко, само че съгласно прогнозите на синоптиците ще продължат още няколко дни.

Куинсланд заема повърхност от 1 852 642/км² и има население от 4 720 000 души. Щатът е седем пъти по-голям от Великобритяния да вземем за пример.

Столица и максимален град е Брисбейн - един от най-известните и красиви градове в Австралия. Съчетава извънредно съвременна архитектура, прелестен безоблачен климат, прелестна природа и средиземноморски жанр на живот.

Щатът е богат на естествени забележителности, някои от които са предпазени от ЮЕНСКО като Големият бариерен риф и Фрейзър Айлънд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР