Асоциацията на индустриалния капитал в България настоява Бюджет 2020 да

...
Асоциацията на индустриалния капитал в България настоява Бюджет 2020 да
Коментари Харесай

Бизнесът настоява Бюджет 2020 да реши проблема с недостига на кадри

Асоциацията на индустриалния капитал в България упорства Бюджет 2020 да обезпечи тласъци за ускорение на промените в няколко основни сфери. Сред тях е недопускането на сериозен дефицит на квалифицирани фрагменти в идващите години.

"Държавата да обезпечи уравновесен бюджет, данъчна непоклатимост и ускорение на промените в областта на пазара на труда, образованието, науката и културата, опазването на здравето, пенсионното обезпечаване, енергетиката и електронното ръководство ", споделя бизнесът.

Това са част от рекомендациите, които членовете на Националния съвет на АИКБ утвърдиха да изпратят до държавното управление и парламентарните групи по отношение на правенето на държавния бюджет за идната година.

Националният съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България изиска от членовете си да извършат оценка на потребността от фрагменти. Искането е по отношение на подготовката на държавния план-прием за професионалните гимназии за образователната 2020/2021. Повече от 3 години бизнесът сигнализира, че в част от секторите, които сега имат максимален принос в Брутният вътрешен продукт на страната, се чака сериозен дефицит на квалифицирани фрагменти в идващите години. Работодателската организация смята, че само посредством повишение интензивността и присъединяване на бизнеса в подготовката и реализирането на план-приема на пазара на труда ще се осъществят по този начин нужните квалифицирани фрагменти за всеки отрасъл.

Браншовите организации и районните представители на АИКБ, ще би трябвало до 10 декември т.г. да провеждат срещи с представители на професионалните гимназии и шефовете на Регионалните ръководства по обучение, както и да дадат своите оферти за специалности и специалности, които са нужни за развиване на българската стопанска система.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР