Асоциацията на европейските журналисти - България настоява българските власти незабавно

...
Асоциацията на европейските журналисти - България настоява българските власти незабавно
Коментари Харесай

АЕЖ: Гешев да каже за разследванията срещу агентите на ГРУ у нас

Асоциацията на европейските публицисти - България упорства българските управляващи неотложно да реагират на новината, че Христо Грозев, проверяващ кореспондент към уеб страницата „ Белингкат “ (Bellingcat), е разгласен за търсене от съветското държавно управление.

Настояваме също по този начин българската прокуратура да изнесе неотложно настояща информация за развиването на всички следствия по разкритията на Белингкат, а точно дейностите на сътрудници на ГРУ на българска територия, опита за ликвидиране на предприемача Емилиян Гебрев, сина му и чиновник на компанията на Гебрев през 2015 година, се споделя в публикувана през днешния ден позиция на АЕЖ.

В нея се упорства още Министерството на външните работи на България  да потърси информация и да стачкува против дейностите пред съветския дипломат.

Българският публицист Христо Грозев е разгласен за федерално търсене в Русия
Вчера бе обявено, че съветските управляващи са оповестили за федерално търсене българския проверяващ публицист за нарушение на член от Наказателния кодекс на Русия. В Туитър той разяснява, че не знае какви са основанията за това. 

Според източник на РИА Новости става дума за разпространение на подправени вести за съветската войска.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР