Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) публикува интересна информация относно актуалното състояние

...
Асоциацията на автомобилните
производители в Европа (ACEA) публикува
интересна информация относно актуалното
състояние
Коментари Харесай

290 автомобилни завода в Европа

Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) публикува интересна информация по отношение на актуалното състояние на производствените съоръжения на континента.

Според данните на ACEA, в Европа* има 290 завода, в които се създават и сглобяват леки коли, леко-, средно- и тежкотоварни коли, рейсове и двигатели, като 185 от производствените съоръжения са ситуирани на територията на Европейския съюз (EU27).

Леки коли се създават и сглобяват в 135 завода в Европа, 37 са специализирани в пътнически рейсове, 37 правят търговски коли (ванове), 54 са тежкотоварни (камиони), 58 рейсове, а 71 двигатели и съществени възли.

Формиращите ACEA марки и автомобилни групи произвеждат коли, ванове, камиони, автобуси и мотори в 17 европейски държави.

Най-много индустриални съоръжение- 41, има в Германия, като 23 от тях се занимават с леки коли. Франция заема второто място с 30 комплекса, 12 от които за леки коли, а на трето е Италия с 22 завода, 10 от които за леки коли.

34 индустриални уреди има на територията на Русия, а във Великобритания са 30.

*Европа- EU27, Англия, Беларус, Казахстан, Русия, Сърбия, Турция, Украйна и Узбекистан
**В Асоциацията на автомобилните производители в Европа членуват BMW Group, CNH Industrial, DAF Trucks, Daimler, Ferrari, Fiat Chrysler Automobiles, Ford of Europe, Hyundai Motor Europe, Jaguar Land Rover, PSA Group, Renault Group, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars и Volvo Group.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР