• Следващо поколение: Range Rover Velar се отличава с най-усъвършенстваната информационно-развлекателна

...
•	Следващо поколение: Range Rover Velar се отличава с най-усъвършенстваната информационно-развлекателна
Коментари Харесай

RANGE ROVER VELAR: ВДЪХВАЩА УВЕРЕНОСТ ТЕХНОЛОГИЯ ПОДОБРЯВА ВСЯКО ШОФИРАНЕ

• Следващо потомство: Range Rover Velar се отличава с най-усъвършенстваната информационно-развлекателна технология Pivi Pro, съдържаща индивидуален свръхмодерен 11,4-инчов закривен стъклен сензорен екран
• Хармонична интеграция: Усъвършенстваният сензорен екран е хармонично интегриран в централната подпора, осигурявайки достъп до функционалностите на автомобила, в това число цифров надзор на климата, звука и седалките
• Най-тихото купе: Активното шумопотискане, налично с водещите аудиосистеми MeridianTM, подсигурява, че Range Rover Velar е най-тихият автомобил в своя клас във връзка с шума от пътя
• Превъзходен тон: Модерните варианти за аудиосистема MeridianTM включват завладяваща аудиосистема с 3D съраунд тон и 16 високоговорителя с точно възпроизвеждане, субуфер и усилвател с мощ 750 W
• Усъвършенствани светлини: Пикселизирани LED предни фарове със знакови дневни светлини (DRL), с технологии за адаптивни дълги светлини и динамично осветление в завой за по-добра видимост и по-малко заслепяване
• По-чист въздух: Системата Cabin Air Purification Plus спомага за обезпечаване на по-чист въздух в купето посредством актуалните системи за пречистване на прахови частици с размер до 2,5 µm, както и посредством ръководство на CO2
• Свързано улеснение: При цялостна съгласуваност посредством безжична връзка с Apple CarPlayTM, консолидираното на смарт телефон е безпроблемно. Безжичната връзка с Android Auto® и безжичното зареждане на устройства също са общоприетоо съоръжение
• Винаги обвързван, постоянно настоящ: Актуализациите на софтуера по въздуха разрешават обновявания без навестяване на дилър, до момента в който пакетът Online и Wi-Fi мрежата обезпечават непрекъсната съгласуваност и развлечение

Range Rover Velar предлага на клиентите набор от авангардни технологии, които го вършат по-свързан и модернизиран от всеки път, като в същото време разрешават красиво редуктивен дизайн.

Следващото потомство информационно-развлекателна система Pivi Pro е в основата на минималистичния интериор на Velar, с 11,4-инчов закривен стъклен сензорен екран, предоставящ най-интуитивното преживяване при надзор на автомобилните настройки – в това число силата на звука, климатика и регулирането на седалките, интегрирани цифрово в екрана.

Модерната съгласуваност разрешава елементарно сдвояване на смарт телефон – в това число безжична връзка с Apple CarPlay™. Безжичната връзка с Android Auto® също е по стандарт, а безжичното зареждане на устройства разрешава безпроблемно свързване без кабели.

Алекс Хеслоп, шеф Електротехника, JLR, съобщи: „ Range Rover Velar разполага с най-новото потомство на нашата отличена с награди информационно-развлекателна система Pivi Pro с грациозен индивидуален закривен стъклен интерфейс и начален екран с освежен дизайн. Системата управлява по дигитален път всички функционалности, свързани с шофирането, комфорта и удобството. Ергономично проектирана за понижаване на отраженията и минимизиране на разсейването, новата система е интуитивна и умна с цифрови бутони и плъзгачи, предопределени да работят в естетика с гласовия изкуствен интелект за по-бърза и по-лесна приложимост. “ 

Свръхмодерна система Pivi Pro
Range Rover Velar съдържа най-новото потомство на информационно-развлекателната технология Pivi Pro. Тя интегрира контролите за всички автомобилни функционалности в 11,4-инчовия закривен стъклен сензорен екран; изчистеният му дизайн основава илюзията, че се рее във въздуха.

Осигурявайки усъвършенствана функционалност, контролите за климатика, седалките и силата на звука са постоянно забележими от двете страни на екрана, за неотложен достъп и ръководство посредством плъзгане или просто допиране, с присъщата за Pivi Pro еластичност и просветеност, предоставени от познатото 3-панелно централно разположение. Приблизително 80% от дилемите могат да бъдат изпълнени с две докосвания на началния екран.

В началото на всяко пътешестване на водачите се показва потребен панел Pre-Drive за бърз и комфортен надзор на постоянно употребявани функционалности като унищожаване на замъгляването на стъклата и опционалните седалки с затопляне. При тръгване панелът Pre-Drive изчезва, с цел да разкрие 3-панелен начален екран, който може да бъде персонализиран по отношение на самостоятелните желания.
Системата Pivi Pro разрешава на лидера да управлява всичко посредством интуитивния централен сензорен екран и нарежда контролите на климатика по-високо в автомобила, по-близо до лидера. От двете страни на екрана са ситуирани странични ленти с многофункционални плъзгащи се контроли. Тези виртуални бутони са постоянно забележими и обезпечават неотложен достъп до постоянно употребявани функционалности, в това число самостоятелно контролиране на температурата за пасажерите начело, силата на звука и избора на режим за системата Terrain Response.

За в допълнение улеснение непрекъснато забележимите панели с превключватели, ситуирани по отвесните страни на екрана, включват също директни пътища за медии и навигация, камери и унищожаване на замъгляването на стъклата.

Pivi Pro поддържа лесна безжична съгласуваност с Apple CarPlay™, безпроблемно интегрирана в извития стъклен екран. Водачите могат да се свържат безжично и с Android Auto, до момента в който безжичното зареждане на устройства обезпечава неотложно бързо зареждане без нужда от кабели.

Хармонично интегрираният и предпазлив дизайн на станцията за безжично зареждане на устройства също спомага за попречване на разсейването от смарт телефона. Пътниците се възползват и от варианти за бързо зареждане, с до три USB-C врата в цялото купе.
Pivi Pro е постоянно обвързвана, а с технологията за актуализации на софтуера по въздуха Software Over The Air клиентите са в положение да изтеглят последните обновявания в комфортен за тях миг. 80% от всички електронни блокове за ръководство в автомобила – обхващащи системата Pivi Pro, навигационните карти и бордовата диагностика, както и системите на шасито и силовия елемент – са в положение да се актуализират безжично. Така Range Rover Velar може да получава най-новия програмен продукт по въздуха без да е належащо да се посещава дилърство.

Range Rover Velar има също Wi-Fi съгласуваност с проект за мобилни данни, което подсигурява на пасажерите заниманието и връзката със света когато и да е. Pivi Pro се отличава с двойна интегрирана eSIM технология и основана на облака архитектура, което значи, че обезпечава цялостен достъп до редица онлайн приложения, интегрирани в информационно-развлекателната система, в това число Spotify - и всички те разрешават достъп без нужда от връзка посредством смарт телефон.

За лесна навигация Pivi Pro съдържа също интеграция на what3words. Интелигентната технология за картографиране разделя земното кълбо на мрежа от квадрати 3х3 м, на всеки от които е присвоена неповторима композиция от три случайни думи, с цел да се даде адрес на what3words. Без нужда от мобилна съгласуваност, постоянно включената технология на Pivi Pro разрешава на водачите да направляват до точна и прецизна локация, като вкарат единствено три думи непосредствено в навигационната система.

Обстойна тестова стратегия
Информационно-развлекателната система от най-ново потомство е била обект на задълбочено тестване и разработка, както цифрово, по този начин и физически, с присъединяване на тестващи хора, с цел да се понижи времето за осъществяване на задания и взаимоотношение и да се даде допустимо най-удобното за потребителя софтуерно преживяване. Водачите могат да персонализират метода на извеждане на информация за автомобила и пътуването, като употребяват 12,3-инчовия интерактивен TFT екран за лидера. Дигиталният инструментален панел добавя Pivi Pro с сходен 3-панелен екран, допускащ персонализиране за всичко - от навигационни указания до данни за пътуването с автомобила. Заедно интерактивният екран за лидера и Pivi Pro основават великолепно и опростено потребителско преживяване с ясни екрани и по-удобно потребление.
По време на шофиране подсъзнателен, опционален пълноцветен Head-up екран понижава разсейването посредством прожектиране на значимата информация за автомобила и пътуването непосредствено в полезрението на лидера, поддържайки интерактивния екран и главния екран на Pivi Pro.

Всепоглъщащ тон
С Range Rover Velar е разполагаем набор от мощни аудиосистеми MeridianTM, в това число MeridianTM с 3D съраунд тон, която при Velar Autobiography дава възпроизвеждане с висока точност, употребявайки до 17 високоговорителя и 750-ватов усилвател за всепоглъщащо звуково преживяване.

Допълнителен финес се реализира с дейната система на Velar за шумопотискане, която употребява съвременна технология със датчици и високоговорители, с цел да маскира външния звук и да обезпечи спокойна среда в купето. Опционалната технология работи с акселерометри, които регистрират вибрациите, водещи до преноса на шума от пътя. След това модерната система калкулира аудио сигнал, който излъчва през високоговорителите на MeridianTM, с цел да понижи равнището на децибелите в автомобила.
Технологията за интензивно шумопотискане подсигурява, че новият Range Rover Velar предлага най-тихото купе в своя клас във връзка с шума от пътя. Нейната цел е също да спомогне за по-малко отмалялост при шофиране, като понижава излагането на пасажерите на нискочестотен звук за дълги интервали от време.

По-чист въздух
Подобрявайки преживяването при пътешестване, Cabin Air Purification Plus е съвременна система за пречистване на въздуха, която цели да обезпечи по-чист въздух в купето за повече комфорт и зоркост. Налична като част от пакета Comfort (или общоприетоо съоръжение при Autobiography), модерната система прави дестилация на прахови частици с размер до 2,5 µm и ръководство на CO2, като следи и управлява равнищата на CO2 в автомобила.

Достъп до системата се реализира посредством сензорния екран на Pivi Pro, като е допустимо водачите да прочистят въздуха в купето преди пътешестване благодарение на приложението Remote за смарт телефон. Това може да се извърши и в придвижване, като се демонстрира равнището на CO2 както вътре, по този начин и отвън автомобила.

Технологията за йонизация на въздуха в купето също е част от Cabin Air Purification Plus, йонизирайки частиците във въздуха, с цел да помогне за филтриране на околната среда от нездравословни алергени, вируси, носените във въздуха бактерии и обвързваните с тях миризми. Пътниците могат да задействат тази функционалност от страницата Air Quality (Качество на въздуха) на информационно-развлекателната система или тя се задейства автоматизирано, когато лидерът включи функционалността Purify (Пречистване).

По-добра видимост
През нощта новият Range Rover Velar усъвършенства осветяването със своите съвременни пикселизирани LED предни фарове със знакови дневни светлини (DRL). Стандартно съоръжение при Dynamic HSE и Autobiography, тази система на предните фарове съдържа три пъти повече светодиоди спрямо матричните LED предни фарове и разполага с технология за адаптивни дълги светлини. Всеки фар съдържа четири пикселни модула, с 67 точно следени светодиода във всеки, които могат да бъдат точно приспособени към изискванията и пътя напред, с цел да се обезпечи най-ефективния светлинен лъч.

Функцията за динамично осветление в завой употребява данни за скоростта и кормилното ръководство, с цел да реагира на пътя и да осветява тъмните ъгли и ръбове, до момента в който обсегът на дългите светлини може да концентрира светлината съвсем на половин километър напред за оптимална видимост.

Способни да хвърлят сенки към четири насрещни обекта и да заобикалят заслепяването, адаптивните дълги светлини автоматизирано се приспособяват към скоростта на автомобила, хвърляйки необятен лъч при ниски скорости и по-интензивен, по-дълъг лъч при скорост над 70 км/ч.

Системата за адаптивни предни светлини автоматизирано обезпечава друг лъчев модел според от пътните условия, с режими Country, City, Motorway и Wet/Adverse Weather, които контролират обсега, ширината и интензитета на лъча по отношение на околната среда и изискванията, до момента в който Pixel LED системата е в положение също по този начин да затъмнява пътните знаци, с цел да понижи отблясъците от тях през нощта.

Допълнително улеснение
Удобството при маневриране се обезпечава от актуалната композиция от 3D пространствена камера и технологията за помощ при паркиране. 3D пространствената камера обезпечава 360-градусов аспект към Range Rover Velar за по-добра видимост. Той се извежда на ясния екран на Pivi Pro и се поддържа от усъвършенстваната система за подкрепяне на паркирането, която може автоматизирано да паркира автомобила, когато разпознава свободно паркомясто, в това число за паралелно и перпендикулярно паркиране.

Отдалечен достъп

Потребителите на смарт телефон могат също да употребяват приложението Remote, с цел да ревизират значима информация за своя Velar (включително съществуване на гориво, местонахождение, история на пътуването), да заключват и отключват автомобила, да затоплят или охлаждат купето преди пътешестване посредством пускане на функционалността на климатика Park Heat.
При рlug-in електрическите хибридни модели притежателите могат да ревизират равнището на оставащия електрически пробег, положението на заряда, времето за зареждане и да зададат температурата в купето посредством предварителна климатизация, която употребява зареждане от електрическата мрежа вместо от батерията на автомобила.

*Източник: www.landrover.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР