Асоциация на топлофикационните дружества препоръчва плащане на парното на равни

...
Асоциация на топлофикационните дружества препоръчва плащане на парното на равни
Коментари Харесай

Асоциация на топлофикационните дружества с важна препоръка

Асоциация на топлофикационните сдружения предлага заплащане на парното на равни вноски и потребление на топла вода от топлофикация като антикризисни ограничения
„ От Асоциация на топлофикационните сдружения в България излязохме с публична рекомендация към всички българи да сключат контракти с топлофикация за заплащане на равни вноски, тъй като това е един от най-хубавите способи да не усетят повишаването, което се чака да стане факт при започване на идната година. “ сподели инж. Кремен Георгиев, ръководител на Асоциация на топлофикационните сдружения в България.

При равни вноски общата консумация на топлинна сила за предходния отоплителен сезон се разделя на 11 равни елементи, които се заплащат през цялата година и по този метод фамилният бюджет не е усложнен през най-студените месеци, когато сметките за топлинна сила са най-големи. Последната сметка е изравнителна и в нея се пресмята разликата сред потреблението от миналата година и настоящото.

Инж.Георгиев изясни, че даже и топлофикацията да не предлага равни вноски, тя е задължена по закон да подпише такива контракти с всички клиенти, които изберат този вид. По думите му, има топлофикации, които оферират огромни отстъпки на клиентите, подписали контракти Равни вноски. Направихме малко изследване, съгласно което топлофикациите във Враца и Перник фактически дават спомагателни месечни отстъпки на всички клиенти, които имат контракт за равни вноски.

„ Искам да обърна внимание, че въведената от доста топлофикации пределна цена за затопляне на пространствен метър вода също е жест към клиентите, който ще им разреши да не бъдат наранени от покачването на цените. Например във Велико Търново е въведена пределна цена на топлата вода от 6лв за пространствен метър. Това значи, че в случай че за месеца сме потребили 3 кубика топла вода, сметката е 18 лв.. Но след хипотетичното повдигане на цените на електрическата сила след няколко месеца удоволствието да да се употребява бойлер ще коства към 80 лв. на месец. “ сподели инж. Кремен Георгиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР