Асоциации от всички сектори на селското стопанство се учредяват днес

...
Асоциации от всички сектори на селското стопанство се учредяват днес
Коментари Харесай

Над 8000 производители се включват в Българска аграрна камара

Асоциации от всички браншове на селското стопанство се учредяват през днешния ден в Арбанаси Българска земеделска камара. Целта е обединяването да пази селскостопанските производители в политиките от производството до реализацията на първичната земеделска продукция.

Очаква се в Българската земеделска камара на този стадий да се включат над 8000 производители от всички браншове и подсектори на селското стопанство у нас.

" Само с сходна браншова конструкция българските земеделци, животновъди и кооператорите ще могат да членуват в Европейската организация на фермерите и техните кооперативи, чиято цел е да пази правата им на районно равнище при приемането на европейските наставления за бранша ", съобщи Симеон Караколев - един от основателите на учредяването и съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.

Караколев напомни, че до учредяването на камарата се стигна след срещи, на които организациите на производителите от селското стопанство дискутираха критерии за представителност, разновидностите за разрешаване на разногласия вътре в даден бранш и на национално равнище, както и създаването на краткосрочни и дълготрайни политики за развиване на бранша.

На идната учредителна срещата в Арбанаси през днешния ден от 16 часа ще бъде признат правилник на Аграрната камара и ще бъдат определени управителни органи. Гости ще бъдат заместник-министъра на земеделието Крум Неделков, както и представители на Тракийския университет в Стара Загора и на Аграрния университет в Пловдив.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР