Ашрита Фурман е човекът, който има най-много регистрирани рекорди в

...
Ашрита Фурман е човекът, който има най-много регистрирани рекорди в
Коментари Харесай

Най-странните рекорди в света

Ашрита Фурман е индивидът, който има най-вече регистрирани върхове в Книгата на върховете Гинес. Той записал първия си връх през 1979 година, като скочил двадесет и седем хиляди пъти за пет часа.

Освен този той има още 341 международни върха, част от които към този момент са бити. Сред върховете, сложени от Фурман, е подводно жонглиране измежду акули в аквариум и скачане върху огромна топка по Великата китайска стена.

Котката, която мърка най-силно в целия свят, е Смоуки, чието мъркане е с мощ шестдесет и седем децибела – толкоз мощен тон издава електрическата самобръсначка. Котките мъркат с мощ към двадесет и два децибела.

Най-косматото дете в света е единадесетгодишната Супатра Сасуфан, която е родена с хипертрихоза – рядко генетично нарушаване, което провокира прекалено окосмяване. Супатра е доста щастлива, че е сложила международен връх.

 Най-странните върхове в света

Рекорд по скоростно набиране на текст на клавиатурата на смарт телефон сложил австралиецът Чонг Кит, който съумял да напише изречение от двеста шестдесет и четири признака за една минута и седемнадесет секунди.

Рицинът е най-отровното растение в света съгласно Книгата на върховете Гинес. Един милиграм от отровата на това растение може да убие възрастен човек.

Растението се употребява за произвеждане на потребното рициново масло, а в Бразилия от него вършат биодизелово гориво.

Рекордът за най-разтеглива кожа държи Гари Търнър, който може да опъне кожата на корема си на петнадесет сантиметра. Кожата му е толкоз еластична, че той може да опъне кожата на шията си върху долната си челюст.

Това се дължи на рядко заболяване, известно като синдром на Елерс-Данлос, при който е нарушена целостта на съединителната тъкан поради нарушение на структурата на колагена.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР