Преговорите за спиране на огъня продължават в Кайро, а палестинските

...
Преговорите за спиране на огъня продължават в Кайро, а палестинските
Коментари Харесай

Израелски танкове и изтребители бомбардираха днес части на град Р...

Преговорите за прекъсване на огъня не престават в Кайро, а палестинските групировки Хамас и „ Ислямски джихад “ осведомиха, че бойците им са осъществили набези с противотанкови ракети и миномети по израелски танкове, които са били съсредоточени в източните околности на града.

 

Жители и медици в Рафах предадоха, че израелско нахлуване наоколо до джамия е умъртвило минимум трима души и е ранило други в източен квартал. Видеокадри от мястото на удара демонстрират минаре от джамия, което стои върху парчета, два покрити натрупа и ранен мъж, който е евакуиран, заяви Ройтерс.

 

Жителите също предават, че израелски хеликоптер е разкрил огън в източния завършек на града, както и че в някои региони дронове кръжат над жилищни здания. Израел твърди, че бойците на „ Хамас “ се крият в Рафах, чието население се усили със стотици хиляди разселени палестинци, които търсят леговище от бомбардировките.

 

Преговорите за преустановяване на огъня в Египет са постигнали забележителен напредък, само че към момента няма реализирана договореност, осведоми Ройтерс, цитирайки двама източници в Египет.

 

„ През последните няколко часа променяме, прибавяме и отстраняваме точки съгласно консултациите с двете страни “, съобщи единият източник. Делегацията на Хамас е напуснала договарянията и е отпътувала за Доха за съвещания, като упреква Израел за неналичието на договореност.

Байдън насочи най-острото си предизвестие против пълномащабно сухопътно навлизане, откогато заяви, че Израел не е дал безапелационен проект за отбрана на мирните жители в Рафах.

 

„ Обявих доста ясно, че в случай че нахлуят в Рафах, няма да изпратя оръжия “, уточни американският водач в изявление за Си Ен Ен.

 

Във вторник израелските танкове поеха надзор върху граничния контролно-пропускателен пункт „ Рафах “, като прекъснаха жизненоважен маршрут за филантропична помощ и принудиха 80 хиляди души да избягат от града през тази седмица, отбелязва Организацията на обединените народи (ООН).

 

Изявление на израелските военни от през днешния ден за интервенциите в Газа не загатна Рафах, уточни Ройтерс.

Съединени американски щати са най-големият снабдител на оръжия за Израел, като форсираха доставките си след нападенията на Хамас на 7 октомври, които провокираха израелската атака в Газа. Байдън призна, че американски бомби са убивали палестински цивилни през последните седем месеца.

 

Американски държавни чиновници оповестиха, че Вашингтон краткотрайно е спрял доставките на 1700 броя 900-килограмови бомби и 1700 броя 230-килограмови бомби за Израел заради риск за мирните жители в Газа.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР