Предупредителен протест при повече от 2/3 във висшите училища у

...
Предупредителен протест при повече от 2/3 във висшите училища у
Коментари Харесай

ЗАПЛАТИТЕ В УНИВЕРСИТЕТИТЕ: Протестът се отлага

Предупредителен митинг при повече от 2/3 във висшите учебни заведения у нас обхвана 44 частни и държавни университети от общо 51 в страната. В понеделник те не отвориха порти и занятия не се организират. Размерът на заплатите е измежду аргументите за недоволството. Председателят на Съвета на ректорите съобщи, че дейностите им са отговор на неналичието на поредна политика на страната към висшите образователни заведения.

Председателят на браншовия профсъюз „ Висше обучение и просвета “ Лиляна Вълчева съобщи, че синдикатите водят договаряния с властта в ефира на Нова.

По нейни думи митингът не се анулира, а се отсрочва до 30 юни, защото значима цел е да се обезпечат средствата за осъществяване на Закона за висшето обучение. Тя прикани ръководителя на Съвета на ректорите, проф. Миглена Темелкова, да вниква по-детайлно в тематиката.

Вълчева сподели още, че първият кръг от договаряния е сполучлив и ще бъдат отпуснати част от нужните средства, само че предстоят още диалози.

„ Няма да има митинг нито през днешния ден, нито в идващите дни. Трябва да договорим нещата, да ги преизчислим и в случай че до 30 юни това не се случи, тогава ще протестираме “, изясни Вълчева.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР