Повод за това е просрочената задължителна защита на шампионския пояс

...
Повод за това е просрочената задължителна защита на шампионския пояс
Коментари Харесай

Шокиращ обрат! Лишават Усик от титлата абсолютен шампион

Повод за това е просрочената наложителна отбрана на шампионския пояс против Филип Хъргович. Тъй като най-близкият мач на Усик ще бъде през октомври, когато ще се организира реванша против Фюри, при започване на идващия месец Олександър ще остане без купата на Международната боксова федерация, осведоми още Гонг.

Шампионският пояс в тази версия ще бъде овакантен тъкмо преди мача на Филип Хъргович против Даниел Дюбоа на 1 юни. Очаква се IBF да разгласи дали тази борба ще бъде за международната купа.

Новината на ESPN за лишаването на Олександър Усик от една шампионска купа беше доказана и от Дан Рафаел, който е извънредно добре осведомен със обстановката в професионалния бокс.

 

Олександър Усик в неделя рано сутринта победи Тайсън Фюри с разграничено съдийско решение и се трансформира в безспорен международен първенец в свръхтежката категория на професионалния бокс.

 

Така той стана притежател на купите във версии Световен боксов съвет (WBC), Световна боксова асоциация (WBA), Международна боксова федерация (IBF), Международна боксова организация (IBO) и Световна боксова организация (WBO). В момента 37-годишният украинец е първия боксьор, по едно и също време собственик на всички шампионски пояси след Ленъкс Люис през 1999 година

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР