Арсен Венгер прекара 18 години начело на лондонския Арсенал, за

...
Арсен Венгер прекара 18 години начело на лондонския Арсенал, за
Коментари Харесай

Арсен Венгер: Сгреших, че не си тръгнах от Арсенал през 2007 г. Реал, Ювентус, ПСЖ и дори Манчестър Юнайтед ме искаха

Арсен Венгер прекара 18 години отпред на лондонския Арсенал, с цел да се трансформира в един от най-дългослужилите и сполучливи мениджъри въобще в историята на футбола. Но през днешния ден той осъзнава, че е сбъркал, когато е останал прекомерно дълго в клуба, признавай, че е трябвало да поеме по различен път още през 2007 година

„ Фаталната ми неточност бе, че обичам мястото, на което съм... на което бях. Съжалявам за това! Трябваше да отида другаде “, сподели „ Професора “ пред The Telegraph.

Французинът споделя, че е изпитвал прекомерно огромна обич към „ артилеристите “ и това го е задържало толкоз дълго в тима.

„ Понякога се запитвам, дали нещо не се счупи след непобедимия сезон? “, задава самичък на себе си въпрос Венгер, визирайки акцията 2003/04, когато завършва един цялостен сезон без проваляне във Висшата лига.

През 2007 година индивидът, който докара френския треньор на „ Хайбъри “ - Дейвид Дийн, си потегли от управлението, откакто стартираха процесите по продажба на акциите. Арсен Венгер е имал на кръстопът точно в оня миг, тъй като на процедура е изгубил най-верния си съдружник.

Той споделя още, че е пропуснал редица благоприятни условия, с цел да смени ситуацията и то от най-високо равнище.

„ Можех да поема националния тим на Франция. От Англия ме потърсиха два-три пъти също. Реал Мадрид ме искаше на два пъти. Имах оферти от Ювентус, Пари Сент Жермен и даже от Манчестър Юнайтед “, споделя още „ Професора “.

Венгер сега е шеф по развиването на спорта към ФИФА и по всичко проличава, че треньорските години са зад тила му, само че въздействието му към международния футбол е несъмнено. Той е основател на редица революционни хрумвания, като втвърдяване на Световните шампионати до две години, както и за свиването на продължителността на футболните мачове до две полувремена по 30 минути.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР