> Архивна снимкаВ срещата при министър-председателя Борисов участваха вицепремиерите и

...
> Архивна снимкаВ срещата при министър-председателя Борисов участваха вицепремиерите и
Коментари Харесай

Премиерът Борисов на важна среща с министрите, взеха решение за карантината

 > Архивна фотография
В срещата при министър-председателя Борисов участваха вицепремиерите и, министърът на превоза, осведомителните технологии и известията, министърът на опазването на здравето и министърът на вътрешните работи. На съвещанието бяха разисквани всички ограничения, които България подхваща във връзка с новия вариант на ковид, открит във Англия.

" Много изпатихме от февруари, само че чакаме през днешния ден Европейската организация по медикаментите да се произнесе и за имунизациите “, съобщи министър-председателят. Премиерът разпореди да бъде основана нужната организация във всеки един бранш поради усложненията, които постановат ограничаващите ограничения от през вчерашния ден поради новия вариант на COVID-19. По думите на Борисов нужни са съответни и навременни дейности по отношение на очакващото се скупчване на товарни коли по границите. Борисов разпореди на министъра на вътрешните работи да сътвори нужната организация. " Не би трябвало да има опашки от тирове и да подсигуряваме, че няма контакт измежду пътуващите “, подчертава Борисов. Вътрешният министър акцентира, че още от нощес на летищата ни основана нужната организация за работа в изискванията на разпространяване на новия вариант на COVID-19.

Министърът на опазването на здравето съобщи, че за новия вариант на COVID-19 е открито, че се популяризира по-бързо и че основаните ваксини работят и против него. " Затова е доста значимо българските жители да останат здрави до идването на имунизацията “, означи Ангелов. Премиерът разпореди на здравния и външния министри да основат организация за обезпечаване на ваксини и за жителите на Албания, Република Северна Македония и останалите страни от Западните Балкани и Източното партньорство, откакто бъдат обезпечени потребностите на българските жители.

Вицепремиерът и министър на външните работи рапортува на премиера, че ведомството е в непрекъсната връзка с посолството на България в Лондон. Министерство на външните работи е в подготвеност да окаже подпомагане на обърналите се към задачата ни българи, намиращи се във Англия. " Информирайте посланика ни какво вършим. Ден по-рано да се окаже, че този вирус не е това, за което се приказва, незабавно ще възстановим полетите “, сподели министър председателят Борисов на министър Захариева.

В рамките на работното заседание министърът на превоза, осведомителните технологии и известията осведоми, че сега, в който се реши, може да бъде изменен срокът на заповедта на здравния министър във връзка с възобновяване на полетите. " Това значи, че се лимитират идващите полети от Англия и Северна Ирландия, а не заминаващите пасажери от български летища натам. Не се лимитират карго полети, филантропични полети и медицински полети “, посочи министър Желязков. По отношение на сухопътните граници работят разпоредбите за " зелени “ коридори, като Главна дирекция " Гранична полиция “ и РЗИ основават нужната организация.

Министър Желязков уточни също, че Франция е затворила и сухопътните граници с Обединеното кралство. " Нашите камиони не могат да изоставен Англия “, съобщи транспортният министър и добави, че е отправил искане към френския министър на превоза да обезпечи директно прекосяване на българските камиони. подчертава, че министерството следи непрестанно и кои други страни са затворили въздушните, сухопътните и морските си граници с Англия и докога са рестриктивните мерки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР