Арестуваха братята дупничани, заподозрени за подпалването на култовата сграда Купола

...
Арестуваха братята дупничани, заподозрени за подпалването на култовата сграда Купола
Коментари Харесай

Арестуваха и втория заподозрян за палежа на Купола в Благоевград

Арестуваха братята дупничани, обвинени за подпалването на паметната постройка " Купола " в центъра на Благоевград. Единият е заловен при опит да напусне страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина, а другият е открит да спи вкъщи си в Дупница, заяви Struma. com.

Тежкото закононарушение бе разкрито безусловно за часове, а положителната организация на локалните криминалисти даде и положителния резултат. Палежите са едно от най-тежките за откриване престъпни закононарушения, заради неналичието на следи, в тази ситуация обаче служителите на реда съумяха доста бързо да открият и задържат обвинените причинители. Бяха предизвестени граничните пунктове, полицейските ръководства съвсем в цялата страна осведомени за издирването на търсените братя.
Припомняме, че през вчерашния ден сутринта пламна " Купола ", постройката, в която се намира банка, дискотека ТНЕ FACE, пиано бар " Балкантон ". Огънят потегли от ел. табло пред пиано бара и доста бързо доближи до купола над банката.

Пожарът бе голям. При гасенето му участваха пет екипа огнеборци, изляха тонове вода, която аргументи вреди с изключение на на намиращите се в постройката обекти и на доста от прилежащите магазини, заведения, офиси. Милиони са загубите, да не приказваме, че хората, които живеят в съседство през целия ден не съумяха да влязат по домовете си поради гъстия и зноен пушек, обгазил целия център.

Болни хора бяха извеждани на открито от пожарникарите, които през целия ден се бориха със стихията и останаха да бдят, с цел да не пламне някое ново огнище. Като резултат от дейностите на братята, банката е унищожена, заведенията в постройката наводнени, една от най-красивите здания в обласjния център унищожена.

Както писахме до палежа се стигнало откакто братята, клиенти на пиано бара, вдигали вманиачен скандал, желали да пият до сутринта, само че били изгонени от защитата в края на работното време. После камерите записали всичко. Излезли на открито, минути по -късно единият се върнал и таблото пламнало.. Какво тъкмо е направил, с какво е залято ел. таблото?!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР