Кадри Нова ТВОгромни щети причиниха поредицата от градушки в различни

...
Кадри Нова ТВОгромни щети причиниха поредицата от градушки в различни
Коментари Харесай

Градушката остави много убити животни по полето

Кадри Нова ТВ

Огромни вреди предизвикаха поредицата от градушки в разнообразни елементи на страната през предходната седмица. Пострада много имущество на хората като коли, покриви, прозорци. Постепенно възобновяване стартира, хората подменят изпочупеното по парцелите си.

Не са дребни и вредите по полето и в градините на хората. Редица насаждения пострадаха, овощни дървета, домати, градинска продукция. Опустошителната градушка, която удари Казанлъшко в четвъртък, е умъртвила десетки щъркели и зайци. Бурята взе и човешка жертва.

Беше ужасно. Ледените парчета бяха с размери на ябълка. Пометоха всичко. Не мога да си обясня по какъв начин може един облак, който се е заформил още в Драгоман, да мине през Ботевград, по ръба на Стара планина, да остане занемарен и да падне в местността „ Илиева могила ”. Моята метеорологична станция го засече още в 16.30 ч. и започнах да звъня на разнообразни места, само че без резултат, съобщи в ефира на „ Здравей, България ” Кунчо Кутев, притежател на животновъдна плантация. По думите му вредите за бизнеса му възлизат на 1,5 млн. лв..
`); break case width


Той се опитал да предизвести за задаващата се заплаха виновните за разтрошаване на този жанр облаци.

Никой нищо не е обработвал. Нито са гърмели, нито са стреляли, сподели още директния участник в опостушителните събития. За мен това е опит за преднамерено ликвидиране. При нас сега има ранени над 150 животни, а какъв брой са избититите, към момента не знаем. Пораженията са освен по живата стока, само че и по инфраструктурата, машините, много огромна загуба.

Васичко това се случва в Централна България, територия, която би трябвало да е покрита от противоградна отбрана.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР