Апендицитът може да бъде изключително болезнено състояние, което почти винаги

...
Апендицитът може да бъде изключително болезнено състояние, което почти винаги
Коментари Харесай

Ново лечение може да сложи край на операциите от апендицит?

Апендицитът може да бъде извънредно мъчително положение, което съвсем постоянно приключва с интервенция. Сега обаче откриватели от Медицинския факултет на Вашингтонския университет настояват, че здравната просвета е достигнала досега, в който към този момент не се постанова лекарите да изваждат апендикса при такова заболяване. Резултатите от най-мащабното до момента клинично изследване за лекуване на апендицит демонстрират, че антибиотици могат да оказват помощ на множеството пациенти да избегнат апендектомия, оповестява „ Стъди Файндс “.

Констатациите идват от изследването " Сравняване на резултатите от антибиотичните медикаменти и апендектомията " (CODA), както и от напълно ново управление за лекуване от Американския лицей по хирургия. В изследването CODA са взели участие общо 25 лечебни заведения в 14 щата, които са лекували 1552 пациенти с апендицит.
 Тед Търнър влезе в болница поради апендицит Тед Търнър влезе в болница поради апендицит
Основателят на американската телевизионна компания Си Ен Ен /СNN/ Тед Търнър през днешния ден е бил приет в болница в Аржентина с припадък на изострен а...

" През първите три месеца след приема на антибиотици за това заболяване съвсем 7 от 10 пациенти в антибиотичната група са избегнали апендектомия. До четири години малко под 50% от тях са се подложили на интервенцията ", споделя в известие основният откривател доктор Дейвид Флум, заместник-председател на катедрата по хирургия в Медицинския факултет на Университета. " Като се събере всичко това, антибиотиците наподобяват вярното лекуване за доста, само че евентуално не за всички пациенти с апендицит. "

Групата е дала единодушието си да получи едно от двете случайно определени лекувания за своето положение - антибиотици или общоприетата апендектомия.

Апендицитът е инфектиране на апендикса, който учените считат за недоразвит орган, неизпълняващ никаква функционалност в актуалния човек. При множеството пациенти то се демонстрира на възраст сред 10 и 30 години. Те изпитват неочаквана болежка, която стартира от дясната страна на долната част на корема. Болката се ускорява с утежняването на възпалението. Ако апендиксът се спука, може да популяризира зараза в целия стомах, което да докара до животозастрашаващи затруднения. В тези случаи лекарите би трябвало да отстранят апендикса.

При хората с апендиколит - калцирано отсрочване, което лекарите откриват в към една четвърт от случаите на изострен апендицит - изследването открива, че тези пациенти са имали повече затруднения през първите 30 дни от лекуването. Освен това при тях има по-голям късмет антибиотиците да не подействат и да се наложи интервенция през този интервал. Въпреки това, в случай че пациентите с апендиколит устоят първия месец на антибиотици, вероятността да се нуждаят от интервенция след 90 дни спада до естествените равнища.
 Частните лечебни заведения желаят да падне възбраната за планов банкет и интервенции Частните лечебни заведения желаят да падне възбраната за планов банкет и интервенции
Министърът на опазването на здравето да анулира наложената възбрана за планов банкет и планови интервенции, защото няма предпоставки " за налагане...

Изследователите на CODA са основали онлайн инструмент, който оказва помощ на пациентите да схванат кой вид на лекуване е най-подходящ - антибиотици или интервенция.

" В изискванията на неотложност пациентите с апендицит могат да вземат решение за лекуване бързо ", заключава доктор Джана Дейвидсън, доцент по хирургия и шеф на клиничния координационен център на изследването CODA. " Този онлайн инструмент е основан, с цел да помогне да се оповестят резултатите от CODA на непрофесионален език и да се подтиква диалогът сред пациенти и хирурзи за евентуалните изгоди и вреди от всеки метод “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР