Апелативният специализиран съд потвърди мярката задържане под стража на бившия

...
Апелативният специализиран съд потвърди мярката задържане под стража на бившия
Коментари Харесай

Четирима от обвиняемите по Боклукгейт остават за постоянно в ареста

Апелативният профилиран съд удостовери мярката " задържане под стража " на някогашния заместник-министър на околната среда Красимир Живков, някогашния началник на екоинспекцията в Плевен Габриел Савов и предприемачите Атанас Бобоков и Николай Миховски, съобщи БНР.

Петият обвинен по проблема с рисковите боклуци - Айгюн Еминов, ще бъде под домакински арест.

Според арбитър Георги Ушев, безпристрастният прочит на доказателствата демонстрира " евентуална съпричастност и на петимата към повдигнатите им обвинявания - присъединяване в проведена незаконна група, работила от 2014 година до 28 май 2020 година на територията на София, Плевен, Пловдив, Монтана и Враца и включваща длъжностни лица ".
 Спецсъдът остави зам.-министър Красимир Живков в ареста
Спецсъдът остави зам.-министър Красимир Живков в ареста

Още четирима души остават под стража...

Собственикът на плевенската компания, на чиято площадка през предходната година беше открито огромно количество италиански отпадък - Айгюн Еминов, обаче излиза от ареста , а мярката му за неотклонение е тъкмо тази, която изиска прокуратурата . По-рано обаче първоинстанционният углавен съд реши, че тя не е задоволително тежка и остави Еминов в ареста.

Заключението, че са налице задоволително данни за присъединяване на петимата в скица за импорт и преправка на рискови боклуци, беще обосновано от правосъдния състав с позоваване на секрети и очевидни очевидци, показанията на обвинения Еминов и изключително с описа на другия обвинен под домакински арест - Васил Богданов, работил до лятото на 2019 година за братя Бобокови.

Според тримата апелативни спецсъдии, в случай че останат на независимост, Живков, Бобоков, Савов и Миховски могат да извършат друго закононарушение. Най-тежката мярка се постанова и поради високата заплаха на закононарушението, в което са упрекнати - опасност за околната среда, застрашаваща здравето на доста хора.
 Прокурор Ангел Кънев: Безконтролен импорт на отпадък до преди 6 месеца
Прокурор Ангел Кънев: Безконтролен импорт на отпадък до преди 6 месеца

Не се знае още кой е бил началник на групата със зам.-министър Живков
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР