Апелативният специализиран съд отказа да задържи под стража бизнесмена Пламен

...
Апелативният специализиран съд отказа да задържи под стража бизнесмена Пламен
Коментари Харесай

Пламен Бобоков остава на свобода, Захариева разпитана за среща с него

Апелативният профилиран съд отхвърли да задържи под стража предприемача Пламен Бобоков. Той остава на независимост против паричната гаранция от 1 милион лв. по следствието за импорт и депониране на рискови боклуци. Прокуратурата искаше арест за Бобоков поради импортираната със забавяне парична гаранция. Както първоинстанционният съд, по този начин и този реши, че забавянето е било по справедливи аргументи.

Спецобвинението, което от петък популяризира доказателства по дело за търговия с въздействие поради чатове, открити в телефона и таблета на Пламен Бобоков сред него и президентския секретар Пламен Узунов, се опита да стимулира съда да задържи предприемача, тъй като имал авторитетни контакти у нас и бизнес в страни отвън Европейски Съюз.

Като ново доказателство беше показан разпит на външния министър Екатерина Захариева във връзка нейна среща с Бобоков. Тя била по негово гледище поради задачите ни в Нигерия и Алжир. „ Установява се от разпита на свидетелката, че официално процедурата е била спазена по назначението на тези посланици, само че по един доста грациозен метод президентската институция се е намесила да бъдат определени тъкмо и съответно тези хора в този миг, в който се разменя връзката “, изясни прокурор Генка Брезашка.

Според апелативните спецсъдии чатовете Бобоков - Узунов от делото за търговия с въздействие не са относими към следствието за рисковия отпадък и мярката за неоклонение на предприемача по него.

„ Всичко, което виждам в последните няколко дни, е една груба операция, която цели моето дискредитиране, дискредитирането на Пламен Узунов и дискредитирането на президента Радев. Това е толкоз грозно, толкоз долно. Моля, не позволявайте да бъдете част от това “, съобщи пред медиите Пламен Бобоков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР