Апелативният специализиран наказателен съд отмени определението на първата съдебна инстанция,

...
Апелативният специализиран наказателен съд отмени определението на първата съдебна инстанция,
Коментари Харесай

Съд отмени гаранцията на кмета на Несебър и пак го остави в ареста

Апелативният профилиран углавен съд анулира определението на първата правосъдна инстанция, с което мярката за неотклонение „ Задържане под стража “ на кмета на Несебър Николай Димитров и другия обвинен по делото за закононарушение против изборните права на жителите – Петър Тодоров, бе измемена в по-лека, оповестява държавното обвиняване. На Димитров в началото бе избрана парична гаранция от 40 000 лева, само че в този момент тя е анулирана и той остава в ареста.

Апелативните съдии мотивирали определението си с това, че все още не е намалял интензитетът на заплаха упрекнатите да извършат ново закононарушение.

По делото били събрани доказателства за съществуване на проведена незаконна група, от които може да се направи и обосновано съмнение, че привлечените към наказателна отговорност са направили закононарушението, за което са упрекнати, разгласи съдът и удостовери ограниченията „ Задържане под стража “ на упрекнатите. Решението на Апелативния Специализиран углавен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.

" Сега " на няколко пъти писа, че този случай съвсем несъмнено ще е следващо наказание за България в Страсбург и следващо заплащане на обезщетение за деяние на ръководещите. Със сигурност Димитров ще е лежал повече в ареста, даже и да получи някаква присъда. Освен това и досега няма изясненост защо тъкмо е упрекнат той. Димитров встъпи в служба с белезници под аплодисментите на хиляди хора в Несебър.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР