Антропологът д-р Мина Христова от БАН анализира ситуацията след разпускането

...
Антропологът д-р Мина Христова от БАН анализира ситуацията след разпускането
Коментари Харесай

Д-р Мина Христова: Виждаме падането на нивото на политическия разговор

Антропологът доктор Мина Христова от Българска академия на науките проучва обстановката след разпускането на 48-ия парламент и назначението на новото служебно държавно управление.

" В думите на президента Румен Радев звучи една известна повтаряемост по отношение на множеството пъти, в които се е налагало да изрича тези думи в последните години.

Гордиевият възел на политическите артисти, които сега ни представляваха в Народното събрание би трябвало да бъде разсечен, само че това би трябвало да се случи от вътрешната страна.  Когато приказваме за политическа воля, би трябвало да приказваме за същинско предпочитание. Но вместо това виждаме много съществени проценти ненавист, рухване на равнището на политическия диалог. Неща, които не би трябвало да ни радват. Това не се случва единствено в последното Народно заседание, а и предните ", сподели тя в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Падането на потенциала на българската политика не би трябвало да бъде залог на тежките времена, огромните рецесии, сложността в основаването. Виждаме, че все още не се обрисува основаване на държавно управление, което е единствено от една политическа партия. Няма да се пестят партиите. Ще стартират да се концентрират с напъните си да овладяват избрани позиции и да ги затвърждават. Социологията не е точна просвета, само че в действителност доста явен знак се дава от обществеността в последните най-малко 2,5 година, че ние нямаме прецизен любимец, който да показва цялата общност и да пази неговите ползи ", добави тя 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР