Александър Мумджиев от Инспектората на Висшия съдебен съвет е подал

...
Александър Мумджиев от Инспектората на Висшия съдебен съвет е подал
Коментари Харесай

Задържаният за неприлични предложения инспектор от ИВСС подаде оставка

Александър Мумджиев от Инспектората на Висшия правосъден съвет е подал до Народното събрание заявление за преустановяване на трудовото му правно отношение с Инспектората, оповестиха от институцията. Трудовите му връзки са прекъснати, считано от през днешния ден, написа

Мумджиев беше арестуван във Враца поради непочтено държание в хотел в града, а Районната прокуратура в града образува досъдебно произвеждане. В нетрезво положение той правел полови подмятания на личния състав, гласи неофициалната информация. Мъжът даже отворил вратата на стаята си на камериерка, до момента в който е бил без облекла.

За скандалното му държание, уронващо престижа на правосъдната власт, и.д. основен прокурор Борислав Сарафов изпрати отчет до Народното събрание, а от Инспектората се разграничиха и желаеха оставката на Мумджиев.

Магистратът, който е някогашен следовател от Национална следствена служба, беше определен от Народното събрание за контрольор към Висш съдебен съвет на 14 март 2016 година

От Инспектората към Висш съдебен съвет припомнят, че той е работил при изискванията на към този момент изминал мандат, заради което Народното събрание не е длъжно да взема категорично решение по подадената оставка.

Изявлението на Александър Мумджиев до Народното събрание има осведомителен темперамент, защото по решение на Върховен административен съд режимът за освобождение от служба на контрольор от Инспектората към Висш съдебен съвет, който при изминал мандат, само че удължен заради справедливи условия, е осведомителен към изборното тяло.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР