Антитерористични патрули ще пазят по празниците. Под охрана вече са

...
Антитерористични патрули ще пазят по празниците. Под охрана вече са
Коментари Харесай

Антитерористични патрули ще пазят родни летища, метространции, гари и молове СНИМКИ

Антитерористични патрули ще пазят по празниците. Под защита към този момент са метростанциите, летищата, гарите, автогарите и огромните търговски центрове. Групите на жандармерията имат особено съоръжение и се чака да станат част от новата полицейска конструкция за битка с тероризма, предава bTV.

Летище София е един от стратегическите обекти у нас и е със специфична защита. И в този момент преди празниците там има екип антитерористи. Важно е да кажем, че наличието им сега е превантивно, никога обстановката не е изключителна.

Хората би трябвало да знаят, че в идващите дни постоянно ще виждат сходни патрули и в София, и в останалите по-големи градове.

Всяко дежурство стартира с инспекция на оръжието и оборудването.


Каските са антибалистични, с цел да пазят от патрони, жилетките - бронирани, а оръжието - олекотено.


„ Автомат „ Калашников”, особено приспособен – със сгъваем приклад за по-добра подвижност, олекотени предпазители и специфични гасители, с цел да се работи в градска среда”, изясни Йордан Трайков - пълководец на поделение

Патрулите са оборудвани със специфични ръкавици с вграден детектор. Те реагират на всички типове железни предмети, в това число и на мобилен телефон.


Всеки екип е с съответни задания за избрани обекти. Някои следят за съмнителни предмети, изоставени движимости, разпръснати субстанции.

Очаква се тези патрули да влязат в новата полицейска конструкция за битка с тероризма, която ще сплоти жандармерията и баретите.

„ Ако тези две служби се обединят, доста по-добро ще бъде и взаимоотношението, и образованието на състава. Много по-добро ще бъде ръководството на тези сили. Тъй като при възможни сигнали и дейности, ние реагираме дружно с нашите сътрудници. Според нас това ще докара до по-голяма стикованост и в това време ще докара до по-добра натренираност”, разясни Красимир Добрев, шеф на жандармерията.

Новата полицейска дирекция ще е профилирана в битката с тероризма, арест на изключително рискови нарушители и освобождение на заложници.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР