Антируска провокация!“ - така посолството на Русия в Лондон определи

...
Антируска провокация!“ - така посолството на Русия в Лондон определи
Коментари Харесай

Лондон вижда ново руско нападение с Новичок“, Москва – антируска провокация

„ Антируска провокация! “ - по този начин посолството на Русия в Лондон дефинира през днешния ден втория случай на поразяване на хора с бойно отровно вещество край британския град Солзбъри след този с някогашния разузнавач Сергей Скрипал и щерка му.

А от Москва представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че би било неуместно Русия да се свързва с случая.

Късно нощес умря 44-годишната Доун Стърджес, която дружно с приятеля си Чарли Роули, е била инфектирана в края на юни със руското бойно отровно вещество Новичок, съобщи началникът на антитерористичния отдел на английската полиция Нийл Басу. И добави, че детективите към момента търсят източника на заразяването.

„ Те не могат, към този миг, дали нервнопаралитичното вещество в този случай е обвързвано с нападението против Сергей и Юлия Скрипал. Но това остава главната версия на следствието “, сподели Нийл Басу.

Според полицията Стърджес е държала предмет, инфектиран с „ Новичок “ в южноанглийския град Еймсбъри, на няколко километра от мястото, където съветският двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия бяха атакувани със същото вещество през март в Солсбъри.

Русия извърши нахлуване, което докара до гибелта на английски жител от „ Новичок “, съобщи довечера английският министър на защитата Гавин Уилямсън.

„ Простата реалност е, че Русия е направила нахлуване на английска земя, което е довело до гибелта на английски жител. Смятам, че светът ще се сплоти с нас в осъждането на станалото “, сподели министърът в Народното събрание след въпрос за опасността за хората във Англия след гибелта на Стърджис.

„ Без достъп до данните от следствието и до нашите двама жители (Сергей и Юлия Скрипал) ще считаме случаите в Солсбъри и Еймсбъри за безотговорна антируска провокация от управляващите в Лондон “, разгласи по-рано в изказване съветското посолство в Лондон.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР