Антимикробната резистентност представлява критична заплаха за човешкото здравеУчени от Калифорнийския

...
Антимикробната резистентност представлява критична заплаха за човешкото здравеУчени от Калифорнийския
Коментари Харесай

Създадоха антибиотик без бактериална резистентност

Антимикробната устойчивост съставлява сериозна опасност за човешкото здраве

Учени от Калифорнийския университет в Санта Барбара направиха теоретичен пробив и сътвориха широкоспектърен антибиотик, който не провокира бактериална устойчивост. Резултатите от работата са разказани в списанието EBioMedicine, предава БГНЕС.

Антимикробната устойчивост (AMR) съставлява сериозна опасност за човешкото здраве и визира здравето и благосъстоянието на хората в страните с ниски и междинни приходи, напомнят от изданието.

Резистентността поражда, когато структурата на бактериите се трансформира и те съумяват преборят с медикаментите, които нормално ги убиват. Това лимитира опциите за лекуване и се трансформира във все по-сериозен международен здравен проблем.

Откриването на новото лекарство е станало инцидентно: по време на създаването на специфична мини електростанция за презареждане на телефони на полето, която се основава на микроби. По-късно поражда концепцията за модифициране на тези съединения в евентуални антибиотици.

Още една страна на рецесията в нашето опазване на здравето се вижда в европейската статистика - България е единствената страна в Европейски Съюз, където използването на антибиотици не спада, а в противен случай - повишава се. Това демонстрира отчет на Европейския център за предварителна защита и надзор на

Първоначално откривателите считат, че тези химикали може да са токсични за човешките кафези, само че един химикал се оказва безвреден. Тази проба съумява да унищожи всеки бактериален патоген, който е бил тестван. Уникалността на лекарството се състои в това, че бактериите не развиват устойчивост към него, което е главната спънка за основаването на нови антибиотици.

Лекарствата не доближават освен в Европейския съюз, само че и в Съединени американски щати и Русия. Това разясняват фармацевти от целия свят. Според някои от тях в случай че не се вземат ограничения - да вземем за пример в допълнение произвеждане и други, проблемите ще се задълбочат. Други са оптимисти и считат, че ситуацията няма

Новото лекарство има и характерен механизъм на деяние. За разлика да вземем за пример от пеницилина, който визира характерна функционалност на микробите, новаторският антибиотик визира доста функционалности по едно и също време: той унищожава бактериалната мембрана, което води до дезактивиране на патогена. В бъдеще се възнамеряват спомагателни изследвания за установяване на сигурността и ефикасността на лекарството при хора, с цел да се дефинират всички клинични изгоди и опасности.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР