„Антикризисните мерки“ на управляващите „няма да сложат юзди върху галопиращото

...
„Антикризисните мерки“ на управляващите „няма да сложат юзди върху галопиращото
Коментари Харесай

ИСБ: „Антикризисните мерки“ са кризисен пиар и ще ни спретнат чисто българска инфлация

„ Антикризисните ограничения “ на ръководещите „ няма да сложат юзди върху галопиращото икономическо обедняване на всички българи и няма да спрат банкрутите на компании. Няма да облекчат и българските фамилии в рецесиите, нито ще спрат растежа на цените и повишаването на сметките за ток, парно, вода, природен газ и на жителите, и на бизнеса. „ Антикризисните ограничения “ са спешен пиар и ще ни подреден чисто българска инфлация. С тях държавното управление предизвести края си под натиска на обедняване и растящи цени. “

Това се споделя в позиция на " Изправи се България " с водач Мая Манолова по отношение на оповестения антикризисен пакет на държавното управление.

От най-новата политическа партия у нас смятат, че намаляването на Данък добавена стойност единствено за хляба не взема решение казуса с повишаването на питателните артикули у нас и с обедняващите фамилии и са пресметнали, че до момента в който хлябът е поскъпнал с 5% единствено за последните 2 месеца, олиото е скочило с 28%, сиренето – с 8%, а пилешкото месо – с 19%.

" Изправи се България " упорстват за 0% Данък добавена стойност върху всички хранителни артикули и артикули от дребната потребителска кошница и понижено Данък добавена стойност върху медикаментите.

От новата групировка започват национална подписка с 5 претенции, които биха били работещи ограничения против повишението на цените и в поддръжка на хората.

0% Данък добавена стойност върху всички битови сметки и стоките от дребната потребителска кошница и понижаване на Данък добавена стойност върху лекарствата;

Необлагаем най-малък приход еднакъв на минималната работна заплата;

Таван на цените на целия пакет съществени хранителни артикули – самун, млечни артикули, месо, олио и други

Дотиране на първите 60л гориво на домакинство за семейства с приходи под 2500лв/месец в размер, който действително ще подкрепи нискодоходните групи;

Преизчисляване на всички пенсии на база средномесечен застрахователен приход за 2021 година.

От обществената партия подлагат на критика Четворната коалиция, че вместо тези ограничения препоръчаното нарастване на пенсиите е „ втората кражба от пенсионерите, откогато това държавно управление е на власт “, тъй като вместо действителен растеж на приходите от 10-21%, препоръчаните ограничения ще доведат до едвам 2-5% растеж на приходите на хората с ниски пенсии по отношение на миналата година. Експертите на организацията са пресметнали, че пенсия от 340лв през 2021г, която е получила добавка от 120лв, в този момент ще се увеличи единствено с 9% след две поредни нараствания на пенсиите.

" Изправи се България " подлагаха на критика и ограниченията за понижено Данък добавена стойност за газа и метана и отстъпките от 25ст на литър гориво като неработещи и незадоволителни. Според тях е нужно 0% Данък добавена стойност върху битовите сметки и показаха, че сметките за ток и вода на семействата не получават облекчение от оферти антикризисен пакет.

Според групировката на Мая Манолова и намаляването на законната рента за веселба за обществени отговорности от 10% на 4% няма да даде резултат, тъй като не обгръща 4 милиарда лева, които колекторските компании събират за вземания на банки и финансови институции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР