Анти-ДПС риториката унищожи най-старата дясна партия СДС, разби НВСВ, създаде

...
Анти-ДПС риториката унищожи най-старата дясна партия СДС, разби НВСВ, създаде
Коментари Харесай

Карадайъ: Анти-ДПС риториката може да унищожи ГЕРБ

Анти-ДПС риториката унищожи най-старата дясна партия Съюз на демократичните сили, разруши НВСВ, сътвори ГЕРБ, с анти-ДПС реторика ГЕРБ ръководи през днешния ден. Това разяснява ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в първото си телевизионно изявление за „ Панорама ” след преизбирането си на поста. Повод за коментара му бе въпрос за акциите на градската десница, отпред с Христо Иванов, на плаж Росенец. Карадайъ обясни правната фактология и акцентира, че някой още веднъж се пробва да прави политическо инженерство. Протестите са два типа – едните инсценирани от тези опити, другите са спонтанните на хората, сподели ръководителят на Движение за права и свободи.

Той напомни, че 4 години Движение за права и свободи отстоява целите за чист въздух, чиста вода, чиста храна, чиста сила, за цифровизация на гражданското общество и зеления пакт, само че не е било чуто. Това са цели на Европейския съюз, сподели Карадайъ и изясни, че по тази причина в този момент то отива на избори, представяйки на българските жители програмата си за ускорено и догонващо развиване. Днес нашите цели са целите на Европейски Съюз – зеленият пакт и дигитализацията на гражданското общество, сподели още ръководителят на Движение за права и свободи.

На въпроса дали Движение за права и свободи прави поръчка за непосредствено присъединяване в идващото ръководство Карадайъ отговори: „ По формулировка – политическа партия е социална организация за власт. С кого – от една страна с всички български жители, които чуят нашите послания и цели, които са цели на Европейски Съюз и нашата стратегия за ускорено догонващо развиване. Нека минат изборите, дано забележим кой какъв брой ябълки има в кошницата си, кой споделя нашите полезности. ”.

На база партийните си цели ние би трябвало да изработим национални, сподели още Мустафа Карадайъ

България има потребност проект за ускорено икономическо развиване и аз интензивно работя по тази тематика. Имаме разлика по техниките, сподели вицепремиерът Томислав Дончев, който също бе посетител в предаването. И добави, че той не е правил акция против друга партия и не утвърждава развиването на политическите организации за сметка на офанзивата към други.

Криза.  Така Карадайъ оцени обстановката в страната. Кризата в страната е и здравна, и обществена и икономическа и политическа, разяснява ръководителят на Движение за права и свободи и акцентира, че системите в страната не са готови, в това число и за предварителна защита.

Карадайъ разяснява думите на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган към Десетата конференция на Движението: „ Но не забрявайте: с цел да бъдете равнопоставени с другите политически сили, би трябвало да сте най-малко една крачка (но не и повече) пред тях в сканирането, визирането и реформирането на света, в който живеем. ”. Когато приказваме за една крачка напред – вървене или бягане. Тичането има спринт и маратон. Политиката е маратон. Но от време на време се постанова да се вършат и такива дейности като спринт – ускорено и догонващо развиване, сподели Карадайъ. И акцентира, че изключително значима е предпоставката към съвета: „ За да бъдете равнопоставени с другите политически сили ”.

Защо да сме невидими. Ние сме задоволително забележими в последните 30 години, разяснява Карадайъ на въпроса дали съветът на Доган не е бил Движение за права и свободи просто да бъде по-невидимо. Може би господин Доган от персонален опит насочва това обръщение, тъй като още 1990-91 година от трибуната на Народното събрание уточни мястото на България – европейския път и НАТО. Но помним всички стрели и офанзиви по негов адрес за това. Виждал е напред и стрелите са били насочвани към него, напомни Карадайъ.

По отношение на специфичното одобрение на турския президент Ердоган към конференцията на Движение за права и свободи Карадайъ съобщи, че то е било впечатляващо положително. И четирите партии в Турция поздравиха Движение за права и свободи, имаше поздравления от партии в Гърция, Македония, Сърбия, от Румъния, съветската партия „ Яблоко ”, от Грузия, от Азербайджан. Поздрави ни цялото демократично семейство, съобщи ръководителят на Движение за права и свободи и особено акцентира, че под една или друга форма наличие на високия конгрес на Движение за права и свободи имаха и петте страни непрекъснати членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации участваха. Благодаря за високата им оценка към Движение за права и свободи. Това се дължи, че е конференцията е юбилейна, че тази година Движение за права и свободи навърши 30 години Движение за права и свободи и че последните 4 години ние имахме доста дейна интернационална активност, изясни Карадайъ.

Ролята на Делян Пеевски в партията не предстои на подозрение. Това което господин Пеевски направи в битката против Ковид-19 няма аналог. Но той не желае да приказва по този въпрос, сподели още Карадайъ. И благодари на всички медици – от лекари до санитари, на всички които са на първа линия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР