Анна Цолова, Миролюба Бенатова, Дарина Сарелска и Благой Момчилов се

...
Анна Цолова, Миролюба Бенатова, Дарина Сарелска и Благой Момчилов се
Коментари Харесай

Миролюба Бенатова: Изненадах се, че вече сме на 91-о място по свобода на словото


Анна Цолова, Миролюба Бенатова, Дарина Сарелска и Благой Момчилов се завръщат в Нов български университет с втори Мастър клас .

След изключителния триумф на първото издание на майсторския клас за описване на образни истории, емблематичните публицисти с дълготраен опит в телевизионната промишленост са подготвени за втория випуск курсисти, които ще се образоват в Радио-телевизионния център на Нов български университет.

" Ние сме част от този майсторски клас, с цел да споделим нашия опит , да помогнем на записалите се в курса да стартират да се вършат по-добре даже със личните си телефони, да стартират да виждат действителността към себе си по друг метод, да ги запалителен да виждат като оператори, да им помогнем да посмеят да стартират да гледат по този начин ". Това разясни в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " журналистката Миролюба Бенатова :

" Дори най-плахите, най-неуверените, за които заставането пред камера е непознато на натурите им, даже и те се осмелиха , дори най-после към този момент им стана и прелестно, тъй като има и такива извършения, с изключение на да снимат, да показват и себе си пред камера. Наистина това е доста предизвикателно за доста хора и тъй като аз съм била подобен човек, в никакъв случай не съм желал да бъда пред камера, знам какъв брой време ми лиши, с цел да стоя и да споделям няколко думи, а не просто моите герои да описват историята ".
Миролюба Бенатова разяснява и новината, че България се изкачва с 21 места в годишния Индекс за свободата на словото на организацията " Репортери без граници ":
" Изненадах се, че към този момент сме на 91-во място, а не на 112-то по независимост на медиите съгласно годишната ранглиста на " Репортери без граници . За финален път страната ни е била под стотното място през 2013 година. За мен 2013 година в никакъв случай не е била знак на независимост на словото, тъй че в този смисъл не виждам никаква победа, тъй че е въпрос на позиция. До каква степен политиците одобряват да вземат участие в наши излъчвания за мен е някакъв знак дали нещо се е трансформирало или не. Моето чувство е, че липсва чак такова усъвършенстване " .

" Хубаво е когато трендовете станат нещо стабилно във времето, тъй че за мен персонално би било забавно какъв брой стабилно ще е това 91-во място по независимост на словото в света ", уточни пред БНР доцент Кристиян Постаджиян , декан на Бакалавърския факултет на Нов български университет:

 Кристиян Постаджиян

" Безспорно всички ние би трябвало да работим и това не е въпрос, обвързван единствено с публицистите, само че и с университетите с това да сътворяваме задоволително високи критерии за това какво е независимост на словото и по какъв начин може да я реализираме. Мисля, че тъкмо в тази посока е и една от дилемите на майсторския видео клас ".

Доц. Кристиян Постаджиян акцентира, че местата за Майсторския клас са лимитирани:
" Ранното записване е до 12 май и аз предизвиквам всеки, който има интерес към този курс по Video Storytelling да избърза и да се запише, защото ползата е огромен ".

Цялото изявление с Миролюба Бенатова и доцент Кристиян Постаджиян можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР