Анкара. Приключиха строителните работи в пристанището Фильос, започнали в едноименното

...
Анкара. Приключиха строителните работи в пристанището Фильос, започнали в едноименното
Коментари Харесай

„Анадолска агенция“: Турция се готви да открие ново голямо пристанище на Черно море – Фильос

Анкара. Приключиха строителните работи в пристанището Фильос, почнали в едноименното село в региона Чайджум в северната турска провинция Зонгулдак през 2016 година Церемонията по откриването на пристанището ще се състои в петък, 4 юни, оповестява „ Анадолската организация “ .

Министърът на превоза и инфраструктурата на югоизточната ни съседка Адил Караисмаилоглу съобщи пред турската държавна организация, че в церемонията по формалното разкриване на врата ще се включи и президентът Реджеп Таийп Ердоган.

По неговите думи, историята на пристанищния плана за врата от времето на османския султан Абдул Хамид II.

„ Нашата 150-годишна фантазия - пристанището Фильос - е ясно доказателство за възходящото владичество на Турция в морето и е един от амбициозните планове на страната ни. Фильос е освен пристанище, само че и великански план за логистичен център, който ще придвижи района и страната една стъпка по-напред в региона на логистиката. Когато пристанището Фильос бъде пуснато в употреба, то ще се трансформира в нов кей за кораби с огромен тонаж, потенциалът му ще бъде 25 милиона тона контейнери годишно “, съобщи министърът.

Караисмаилоглу обърна внимание на обстоятелството, че пристанището Фильос ще поеме главния товар на целия район: от Черно море до Русия, Балканите и даже скандинавските страни, защото е транспортният център на комбинираната логистична верига сред Русия, Балканите и Близкия изток.

„ Пристанището ще може по едно и също време да обслужва до 13 кораба с разнообразни размери “, сподели още министърът.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР