Анкара подкрепя териториалната цялост на Украйна и отхвърля незаконното анексиране

...
Анкара подкрепя териториалната цялост на Украйна и отхвърля незаконното анексиране
Коментари Харесай

Ердоган с ключово изказване за Крим

Анкара поддържа териториалната целокупност на Украйна и отхвърля противозаконното анексиране на Крим, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от Анадолската организация.

" Връщането на Крим на Украйна, от която той е неделима част, е наложително съгласно условията на интернационалните закони, " съобщи Ердоган във видеопослание до самодейността " Кримска платформа ", която се организира в Киев.

Ердоган съобщи, че Анкара ще продължи да поддържа " Кримската платформа ", която бе основана, с цел да реши кримския въпрос по кротичък път.

" Турция не признава анексирането на Крим и още от първия ден твърди, че тя е нелегитимна и противозаконна ", безапелационен е той.

Президентът посочи, че отбраната на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна е от голяма важност освен за районните само че и за световните сигурност и непоклатимост.

" Обезпечаването на сигурността и просперитета на нашите сънародници - кримските татари, също е измежду целите на Турция ".

Ердоган прикани за освобождението на Нариман Джейлал, заместник-председател на Меджлиса на кримските татари и още най-малко 45 техни представители, които бяха задържани от Русия през 2021 година

" Кримските татари, които претърпяха доста болежка през историята, се борят за кротичък живот в своята татковина. Турция ще продължи да поддържа държавното управление на Украйна и кримските татари в този развой ", съобщи Ердоган.

Той добави още, че Турция ще продължи да посредничи сред Русия и Украйна, с цел да обезпечи мир в района.

Епицентър.БГ

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР