Английският Нюкасъл Юнайтед официално е с нови собственици. Консорциумът от

...
Английският Нюкасъл Юнайтед официално е с нови собственици. Консорциумът от
Коментари Харесай

Нюкасъл Юнайтед официално е с най-богатите собственици във футбола

Английският Нюкасъл Юнайтед публично е с нови притежатели. Консорциумът от Саудитска Арабия закупи тимове против 300 милиона английски лири и по този начин ерата на Майк Ашли на „ Сейнт Джеймсис Парк” завърши. Инвестиционен фонд, зад който стои престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман, фициално към този момент е притежател на британския футболен клуб Нюкасъл, оповестиха преди минути от Премиър лийг.

Висшата лига удостовери договорката със мнение в четвъртък вечер, откакто е получила увещание, че Кралство Саудитска Арабия няма непосредствено да управлява Нюкасъл Юнайтед.

„ Висшата лига, футболният клуб Нюкасъл Юнайтед и Сейнт Джеймс Холдингс Лимитед уредиха договорката по отношение на поемането на клуба от консорциума на PIF, PCP Capital Partners и RB Sports & Media.

След привършване на одобряването на новите притежатели и шеф, Висшата лига удостовери продажбата незабавно”, написаха от лигата в мнение посредством уеб страницата си.

Състоянието на Бин Салман се прави оценка на 320 милиарда английски лири, а за сведение финансовата мощност на катарските притежатели на ПСЖ са 220 милиарда, до момента в който тези на Манчестър Сити са 21 милиарда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР