Английският футболен гранд Ливърпул е първият финалист в тазгодишното издание

...
Английският футболен гранд Ливърпул е първият финалист в тазгодишното издание
Коментари Харесай

"Ливърпул" проспа едно полувреме, но изпълни мисията със стил

Английският футболен гранд " Ливърпул " е първият финалист в тазгодишното издание на Шампионската лига. Мърсисайдци победиха " Виляреал " с 3:2 като посетители в Испания и завоюваха 1/2-финалния конфликт с общ резултат 5:2.

" Червените " от " Анфилд " изиграха едно от най-слабите първи полувремена през целия собствен другояче популярен сезон и на почивката изоставаха с 0:2. Домакините на " Естадио де ла Серамика " шокираха британците с гол на Буалйе Диа още в 3-тата мин. и заличиха пасива си от първия мач с попадение на Франсес Коклен в 41-вата.

През първите 45 мин. " жълтата подводница " безусловно смаза с нападателна преса неузнаваемите ученици на Юрген Клоп, само че това в действителност се оказа пагубно за отбора на Унай Емери. През втората част " Виляреал " се оказа с изчерпани сили, а " Ливърпул " занапред превключи в нормалния си жанр.

Германският ментор на англичаните направи единствено една смяна на полувремето, само че тя се оказа с решаващо значение. В игра влезе колумбийският нападател Луис Диас, който съживи офанзивата на гостите и тя осъществя цялостен поврат в границите на по-малко от четвърт час.

В 62-рата мин. опорният халф Фабиньо се озова на стрелкова позиция и промуши топката сред краката на вратаря Херонимо Рули. В 67-ата самият Диас преодоля аржентинския пазач след изстрел с глава още веднъж сред краката му. А в 72-рата вечерта напълно се стъжни за Рули, който излезе безразсъдно надалеч отвън наказателното поле и разреши на Садио Мане да означи на празна врата.

 

Очаквайте детайлности!

 

1/2-ФИНАЛИ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА 2021/2022

" Виляреал " -  " Ливърпул " 2:3 (Диа 3, Коклен 41; Фабиньо 62, Луис Диас 67, Мане 74) / 0:2 в първия мач

" Реал " (Мадрид) -  " Манчестър Сити " 4.V / 3:4

ФИНАЛ

" Ливърпул " - " Реал " / " Манчестър С " 28.V в Париж

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР