Страните от Западните Балкани трябва да бъдат приети в ЕС

...
Страните от Западните Балкани трябва да бъдат приети в ЕС
Коментари Харесай

Еди Рама се надява Западните Балкани да влязат в ЕС преди осъществяването на реформи

„ Страните от Западните Балкани би трябвало да бъдат признати в Европейски Съюз преди да са направили нужните промени “.

Това съобщи албанският министър председател Еди Рама на срещата сред водачите на Западните Балкани и Европейски Съюз в черногорския град Котор. Срещата на върха е под мотото „ Един район, споделена визия " и на нея се разисква Плана на Европейски Съюз за напредък на Западните Балкани, заяви „ Албениън пост “.

" Необходимо е да бъдем част от блока, преди да изпълним всички промени, с цел да забележим по какъв начин те се ползват на процедура и с цел да можем по-лесно да се приспособяваме към пазара, към който принадлежим ", сподели албанският министър председател.

" Напредъкът, който постигнахме от последната среща в Скопие, приказва самичък за себе си. Подготвихме самостоятелни проекти за промени, набелязахме основни начинания, които ще ни приближат до общия пазар, и най-после започнахме да се приготвяме за общ районен пазар. Накратко, подготвени сме ", добави Рама./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР