Английски биолог скандализира всички вярващи, като обяви, че ангелите не

...
Английски биолог скандализира всички вярващи, като обяви, че ангелите не
Коментари Харесай

Ангелите и феите не можели да летят

Английски биолог скандализира всички вярващи, като разгласи, че ангелите не са могли да летят. Според него това се дължи на анатомичните им особености.

Той сравнил физиологията на летящите типове с визиите за духовни и митични същества в изкуството и открил, че ангелите и феите, които са ситуирани на върха на елхата, не биха могли да се повдигнат до такава степен с помощта на личните си старания.

Професор Роджър Вутън от университетския лицей в Лондон стигнал до извода, че полетът е неосъществим за ангелите, които се изобразяват от художниците с ръце и криле като при птиците.

Според него даже при незадълбочено разглеждане на някое от изображенията излиза наяве, че ангелите не могат да летят. Дори в случай че са желали просто да възнамеряват във въздуха, те биха се натъкнали на невероятна компликация – високата скорост напразно при издигането.

 Ангелите и феите не можели да летят

Професорът анализирал картина на Джото, на която има ангел с едно крило. Според учения с едно крило би могла да се извърши акомодация към обмисляне по въздуха. Но в случай че става въпрос единствено за обмисляне във въздуха, то по какъв начин се разгъват крилата, пита професорът.

Ангелите, херувимите и амурчетата украсяват най-известните религиозни картини и архитектурни уреди в света. Те витаят във въздуха, с цел да виждат и хората, и Бог.

Силата им е толкоз огромна, че съгласно проучване, направено предходната година, станало ясно, че голяма част от хората имат вяра в съществуването на ангели.

Според биолозите понижената компактност на скелета на птиците им обезпечава леки, само че здрави кости. Но ангелите имат тяло с естествен размер, а амурчетата даже се изобразяват много пълнички.

Нито ангелите, нито пухкавите амурчета имат мощни мускули като птиците, които да им разрешат да размахат криле. Често феите пък се рисуват с криле на инсекти, да вземем за пример на пеперуди.

Тези инсекти обаче имат комплициран механизъм на хвърчене, който се обезпечава с помощта на голямо количество мускули в гръдния панер. Ако феята лети с пеперудени криле, гръдният й панер ще се деформира извънредно, твърди професорът.

Той обаче е на мнение, че хората би трябвало да имат вяра в ангели, тъй като това им дава сили в сложни за тях моменти. „ Ангелите носят посланията ни към Рая, по тази причина би трябвало да летят – най-малко на картините ”, благосклонен е ученият.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР