Ангелитете, митичните крилати същества, според изчисления на биолози, не умеят

...
Ангелитете, митичните крилати същества, според изчисления на биолози, не умеят
Коментари Харесай

Ангелите не можели да летят

Ангелитете, митичните крилати същества, съгласно калкулации на биолози, не умеят да летят. Един от водещите английски биолози професор Роджър Уотън от University College в Лондон разгласява резултатите от свое изследване преди няколко месеца.

То сигурно ще разочароват вярващите. В последна сметка, дружно със своя екип, професорът в действителност слага под въпрос съществуването на ангели.

А съгласно християнството точно тези крилати божествени прислужници, както е известно, са били предвестници на раждането на бебето Исус. Разбира се, професор Уотън не твърди с експлицитна решителност, че ангелите не съществуват.

Но загатва това, защото никой в никакъв случай не ги е виждал в натура. Нямат и тъкмо изложение. Наличните изображения на ангели пък безусловно не отговаряли на митовете за тях.

Уотън е проучил доста картини на европейски художници от разнообразни столетия. И той стига до заключението: ангелите на тях не могат да летят. Те имат пера единствено върху крилата си, което не стига, с цел да се движат във въздуха. Мускулната им система пък е слаборазвита. Което допуска, че ангелите не могат да работят пламенно с крилата си. Които, апропо, са твърди дребни. Още по-лоши качества да летят имат херувимите и купидоните, счита Уотън.

 Ангелите не можели да летят

В религиозни източници се показва, че някои ангели имат до 6 крила. Като шесткирилия Серафим. Теоретично шест крила биха могли да основат допустима за хвърчене мощ.

Очевидните физически дефекти на ангелите да летят от гледна точна на аеродинамиката и енергетиката, не отхвърлят доста хора от това да имат вяра в тяхното битие.

Може би като близки до Бог същества, той ги е дарил с подемна мощ и качества да левитират. И крилата са единствено за хубост и елементарно маневриране. И също, с цел да се разграничават Божествените същества от хората.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР