Ангел Караматев, известен като пловдивския Ястребовски, отново влезе в криминалната

...
Ангел Караматев, известен като пловдивския Ястребовски, отново влезе в криминалната
Коментари Харесай

Пловдивският Ястребовски „ужили” още една жена

Ангел Караматев, прочут като пловдивския Ястребовски, още веднъж влезе в престъпната хроника. Той е измамил следващата дама в Пловдив, представяйки се за друго лице.

Припомняме, че Ангел бе задържан в края на декември 2020 година. Пловдивчанинът се представял за върховен чиновник в разнообразни ведомства, като най-често влизал в ролята на действен служащ от ДАНС. Използвал разнообразни сюжети, с цел да измъкне огромни суми от наивници, които пък от своя страна се надявали на огромна и бърза облага.

37-годишният Караматев съумял да ги " опари " с общо 254 689 лв.. Пловдивският Ястребовски поддържал близки връзки с 21-годишна жена. Той я заблудил, че работи в Държавната организация " Национална сигурност ", като ѝ посочил документ, наподобяващ служебна карта. Ангел съумял да оплете младата си другарка, потвърждавайки, че желае да живеят дружно. Освен това разкрил пред нея концепциите за свои бизнес планове – да отвори компания за бързи заеми и посланичество на комерсиално сдружение на негови сътрудници от чужбина. Той даже я убедил, че би трябвало да изтегли заем вместо него, защото бил държавен чиновник. Казал също, че има достъп до банкова сметка с влог от няколко милиона лв., само че за усвояването на тези пари, трябвало да се внесат банкови гаранции.

Днес Караматев се снабди с още едно обвиняване за машинация. Този път той се показал като Александър и по думите му имал охранителна компания и е представител на задграничен бизнес сътрудник, който обзавеждал офис у нас. Той потърпевшата жена се срещнали посредством интернет уебсайт, като по-късно се срещнали и онлайн.

В тази връзка заблудил дамата, че бил закупил оборудването за офиса, само че не му достигали пари за безценен мобилен телефон. Дамата взела подобен на лизинг и го дала на обвинения. По негово гледище и със същата версия, той изискал още два скъпи телефона. Жената нямала опция да ги закупи на свои име. Тя помолила две нейни приятелки да създадат това и обвиненият получил желаните мобилни апарати.

Впоследствие той я заблудил и изискал пари за лекуване на дете в чужбина, за разкриване на банкови сметки, за заплащане на осигуровки и за неустойки за освобождение от охранителната компания, което не отговаряло на истината. Жената изтеглила няколко заема, а по този начин също желала пари от родителите си и нейни познати, които ѝ предоставяли сумите, а тя ги давала на обвинения.

„ Ангел” ги харчел за персонални потребности. Когато потърпевшата почнала да си желае парите, той престанал да си подвига мобилния телефон.

Установено е, че общата породена щета на потърпевшата и нейните близки е в размера на 36 493 лв.. Обвиняемият не е възстановил парите. По делото са разпитани голям брой очевидци, осъществени са разпознавания, очни ставки и други
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР