Ангел Джамбазки смята, че Бориславова трябва да връща заплатиДържавното обвинение

...
Ангел Джамбазки смята, че Бориславова трябва да връща заплатиДържавното обвинение
Коментари Харесай

Евродепутат даде Лена и Киро на ДАНС и прокуратурата

Ангел Джамбазки счита, че Бориславова би трябвало да връща заплати
Държавното обвиняване ще ревизира Петков за държавна измяна, сподели войводата

В юридически отдел на ББР има 17 адвокати

Евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки разгласи, че е подал сигнали против премиера Кирил Петков в прокуратурата и против Лена Бориславова в КПКОНПИ, ДАНС и комисията по корупция в Народно събрание.

Сигналът против Бориславова е обвързван с нейното назначение от Кирил Петков в Българската банка за развиване. “Много забавен е методът, по който Бориславова е назначена като юрист в ББР и на заплата близо 14 000 лева Абсолютно голословно са заобиколени 17 специалисти, които работят в правния отдел на ББР. Никой от тях не получава заплащане от 14 000 лева Адвокат Бориславова, преди да бъде назначена в ББР е била настоящ юрист по множеството изпълнителни покупко-продажби на Кирил Петков в качеството му на предприемач, обслужвала е негови фирми”, разяснява Джамбазки.

И добави, че една от първите задания на Петков като длъжностен министър на стопанската система е да назначи Бориславова в ББР. “Тук има няколко въпроса: Има ли спор на ползи, има ли някаква форма на корупция... Дали връзките сред Петков и Бориславова са причина тя да получава 14 000 лв. заплата. Мисля, че тези хонорари би трябвало да бъдат върнати”, разяснява пред “Труд” Джамбазки.

Той сподели, че повода за сигнала в прокуратурата против Кирил Петков е политиката му по тематиката “Северна Македония”. А мотивът - показана записка от депутата от Има Такъв Народ Станислав Балабанов, написана от Петков по време на пътуването им до Украйна.

Става дума за лист хартия, откъснат от служебните бележници на Министерски съвет, върху който Петков е разписал концепциите си по отношение на допускането на Република Северна Македония до започване на договаряния за присъединение към Европейския съюз, заобикаляйки одобрената публична позиция на Република България.

“Предвид обстоятелството, че има гласувана рамкова декларация на Народното събрание, която утвърждава наложената от Република България публична позиция, както и поради потвърждаването на същата тази позиция от страна на Консултативния съвет за национална сигурност, считам, че с дейностите си господин Кирил Петков е направил състава на закононарушението по член 103, прочие 1, раздел II, Глава първа от Наказателния кодекс, гласяща следното: “Който, изпълнявайки държавна работа или предписание пред непознато държавно управление или интернационална организация съзнателно ги води във щета на републиката, се санкционира с отнемане от независимост от 10 до петнадесет години, както и с отнемане от права по член 37, алинея 1, т. 6 и 9”, аргументира сигнала си до прокуратурата съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация.

Ангел Джамбазки упорства още основният прокурор Иван Гешев да употребява сегашния сигнал като легален мотив за формиране на досъдебно произвеждане против Кирил Петков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР