Андрей Новаков сезира ЕК за липсващи санитарни условия за шофьорите

...
Андрей Новаков сезира ЕК за липсващи санитарни условия за шофьорите
Коментари Харесай

Тираджии нямат тоалетни в Белгия, Франция и Испания

Андрей Новаков сезира Европейска комисия за изчезнали санитарни условия за водачите на тирове. Това се случи след подаден сигнал на български водачи на тежкотоварни камиони за изчезнали санитарни условия по пътищата в Белгия, Франция и Испания.

Депутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ сезираха комисаря с публично писмо, с което молят да се възвърне действието на тоалетни и санитарни възли, изключително в спешния миг на международна пандемия.

Припомняме, че през вчерашния ден различен наш евродепутат - Ангел Джамбазки сложи още веднъж въпроса за изискванията за транспортния бранш в миг и на рецесия и на затворени граници, както и прикани Пакетът " Мобилност " да бъде изваден от дневния ред на европейските институции.

В тази обстановка Новаков почерта водещата роля на транспортния бранш за действие на пазарите, като засяга достъпът до артикули от първа нужда за всеки европейски жител. Той упорства изискванията за работа на водачите да бъдат възобновени и да бъдат спазени всички хигиенични условия за гарантиране на тяхната сигурност по време на работа. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР