Анализите на древните кодове върху седемлъчева звезда, открита през 1961

...
Анализите на древните кодове върху седемлъчева звезда, открита през 1961
Коментари Харесай

Седемлъчева звезда пази България

Анализите на античните кодове върху седемлъчева звезда, открита през 1961 година в Плиска, демонстрираха, че те са изсечени, с цел да пазят България.

Така наречените розета са открити в старопрестолния град Плиска и съгласно археолозите те датират от VII - IX век.

Артефактите са с диаметър от 38 сантиметра и за във формата на звезда от седем лъча, на всеки от който са изсечени по два прабългарски рунически знака и халкичка за окачване.

На гърба на звездата е изписан прабългарският знак IYI, който съгласно археолога Рашо Рашев има християнско значение.

 Луна

Според други български откриватели като Александър Алексиев - Хофарт и доцент Иван Танев знаците и лъчите на розетата са свързани с познатите в древността седем планети, към които тогава са включвали Слънцето и Луната.

Техните проучвания са стигнали до заключението, че най-горният лъч съставлява Слънцето, а за това сочи точно знакът IYI.

Планетите са подредени по часовниковата стрелка и подхождат на дните от седмицата – Луна (понеделник), Марс (вторник), Меркурий (сряда), Юпитер (четвъртък), Венера (петък), Сатурн (събота) и Слънце (неделя).

Изследванията сочат, че върху лъчите на звездата са изписани думите прекрасен, сянка, основа, горещина, стихия, имам вяра и крещя.

Комбинацията от сянка, стихия и горещина съгласно учените е изсечена, с цел да се употребява като предсказване за времето или за календара.

 Знаци

Днес имаме четири сезона, само че в древността разделянето на годишните времена било напълно друго.

Надписите върху седемлъчевата звезда са най-старата книжовност, откривана по българските земи и съгласно някой теории 42 ясни успоредници върху нея не са съвпадане, а са направени, с цел да закрилят България.

Използваните знаци върху старобългарските руни доста припомнят на писмеността на Древен Крит.

Комбинацията от старобългарски руни, ситуирани по всеки лъч, може да се даде смисъл, като се приложат звукови стойности въз основа на приликите с линеарната книжовност на Древен Крит.

Това потвърждава, че руните от Плиска имат общ генезис с античната егейска книжовност.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР