Анализират рисковете до 10 септемвриНовото правителствено хранилище за всички държавни

...
Анализират рисковете до 10 септемвриНовото правителствено хранилище за всички държавни
Коментари Харесай

Правят резервно хранилище за регистри

Анализират рисковете до 10 септември


Новото държавно вместилище за всички държавни регистри ще проработи до 15 ноември. Това стана ясно на съвещанието на кабинета през вчерашния ден. Държавният дейта център, който властта даде обещание да сътвори след срутва на Търговския указател, ще събере всички аварийни копия на държавните регистри на едно секретно място. Новото аварийно вместилище ще бъде построено и поддържано от Държавна организация “Електронно ръководство ” (ДАЕУ).

За задачата ще се разшири потенциала и и функционалностите на съществуващото вместилище, ситуирано в Основния център за данни на електронното ръководство. Там ще се съхраняват аварийни копия по одобрена от всяка администрация процедура. Към момента системите и регистрите са ситуирани върху инфраструктура на административните органи, отговарящи за тях, излиза наяве от решението.

До 10 септември институциите би трябвало да изпратят на ръководителя ДАЕУ направените от тях детайлни процедури за основаване на аварийни копия и възобновяване на данни. Дотогава би трябвало да е подготвен и разбора на опасности във връзка с преносния потенциал на Единната електронна съобщителна мрежа, която ще се употребява за аварийните копия.

До 15 ноември би трябвало да е гарантиран нужният потенциал за работа на хранилището. Административните органи ще получават пространство, където наложително да съхраняват аварийно копие по одобрената процедура.

Отговорността за целостта и сигурността, в това число криптографска, на аварийните копия на данни е на съответната администрация. ДАЕУ ще обезпечава физическата, информационната и инженерно-техническата сигурност, нужна за запазване на копията в Основния център на е-управлението.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР