Анализ на политолога Иван Преображенски - в интервю за телевизия

...
Анализ на политолога Иван Преображенски - в интервю за телевизия
Коментари Харесай

Махат генералите един по един. Крахът в ръководството на руската армия |

Анализ на политолога Иван Преображенски - в изявление за телевизия " Украйна 24 "

Въпреки че липсва публично известие, командващият на Централния боен окръг генерал-лейтенант Александър Лапин е заменен - обществено от негово име работи заместник-командващ, разгласен като краткотрайно изпълняващ длъжността.

Същото се отнася и за редица командващи армии, които започнаха войната срещу Украйна. По данни от Генерален щаб на Въоръжените сили на Украйна, заменени са следните командващи на обединявания:

- Командващият 1-ва Гвардейска танкова войска генерал-лейтенант Сергей Кисел, снет от длъжност;
- Командващият 6-та Общовойскова войска генерал-лейтенант Владислав Ершов, снет от служба и арестуван;
- Началник-щабът и заместник-командващ на 35-та Общовойскова войска генерал-майор Сергей Нирков, тежко ранен;
- Началник-щабът и заместник-командващ на 36-та Общовойскова войска генерал-майор Андрей Серицкий, тежко ранен;
- Заместник-командващият на 41-ва Общовойскова войска генерал-лейтенант Андрей Суховецкий, загинал;
- Командващият на 49-та Общовойскова войска генерал-лейтенант Яков Рязянцев, загинал;
- Командващият на 58-ма Общовойскова войска генерал-лейтенант Михаил Зуска, снет от служба и арестуван;
- Заместник-командващият на 8-ма Общовойскова войска генерал-майор Владимир Флоров, загинал;
- Командващият на 8-ма Общовойскова войска генерал-лейтенант Андрей Мордвичев, загинал;

Загина и заместник-командващият на Черноморския флот капитан-първи сан Андрей Палий.

Тоест - при общо 10 армейски обединявания от сухопътните войски на Русия, в осем от тях са настъпили промени във висшия команден състав.

Сменен е и в началото командващият цялата формация за нахлуването в Украйна, той е и главнокомандващ на Въздушно-космическите сили на Руската федерация – армейски военачалник Сергей Суровикин. Той е считан за извънредно доближен на Путин. Един от създателите на концепцията за „ лимитирано потребление на нуклеарно оръжие ” - под формата на тактически нуклеарен удар. На негово място беше назначен армейски военачалник Александър Дворников.

Армейски военачалник Дворников е считан за командващ с „ твърда воля ”, с опит от спора в Сирия. Към момента в Украйна е управлявал настъплението по направление на Херсон. Единствената територия, която съветските войски овладяха относително в къси периоди и която се стремят да удържат.

Лично Путин няма цялостно доверие на нито един от военните. А като се има поради, че през цялото време на интервенцията по нахлуването не бяха реализирани плануваните резултати, министърът на защитата Шойгу е в недружелюбност. Косвено доказателство за това е, че му е неразрешено обществено да се демонстрира в униформа.

Шойгу и преди войната не беше в положение да въздейства интензивно върху нейните цели и подготовка, без значение че и тогава прилагаше при всяка опция апетита и умеенето си да се саморекламира. Но Шойгу не е отхвърлен официално от длъжността на министър на защитата.

Напълно изчезна от общественото пространство обаче началникът на Генерален щаб армейски военачалник Валери Герасимов. За него се смята, че е главният създател и разработчик на концепцията за „ хибридната война ”. Това се смята за симптом, потвърждаващ тезата, че военачалник Герасимов е предложил различен вид за водене на войната в Украйна:

С първичен интервал от към две седмици масирани въздушни и ракетни удари по цялата територия на Украйна и едвам по-късно - на основата на постигнатите резултати - въвеждане на сухопътни сили. Но с лимитирани цели – преодоляване на териториите до административните граници на Донецка и на Луганска област и на кулоар към следения от Русия анклав Приднестровие в Молдова. Последното на процедура би лишило Украйна от изход на Азовско и на Черно море.

Може несъмнено да се смята, че и армейски военачалник Герасимов също е отхвърлен от служба, защото на процедура настоящите задания по управлението на системата за защита - от името на Генерален щаб - са поверени на „ палача на Мириупол ” генерал-полковник Михаил Мизинцев. Той управлява така наречен Национален действен център за ръководство на защитата на Руската федерация, който дублира Генерален щаб и се управлява всъщност директно от администрацията на президента. Тоест Путин разполага със „ личен шеф на Генерален щаб ”.

По отношение на новите назначения доминират генерали, които имат опит във воденето на бойни дейности в Сирия. Тоест в полупустинен регион, с съперник, воюващ с паравоенни формирования, без авиация и Противовъздушна отбрана, без артилерия и бронетанкови войски. Без никакъв опит във воденето на бойни дейности в изискванията на „ окопна война ” и фронтални или маневрени бойни дейстивия. Тоест едни потвърдено некомпетентни хора в досегашния ход на войната се сменят с други некомпетентни, само че които дават обещание „ надвит край ”.

Има и група висши военни, които са под арест и следствие. Показателен в това отношение е крупният пожар наскоро в Научно-изследователския институт на Въздушно-космическите сири в Твер. Именно там бяха разработвани видеоклиповете за " нямащи аналог оръжейни системи ", които да вземем за пример облитат земното кълбо 10 пъти с хиперзвукова скорост преди да поразят задачата. А фактическата активност на това главно за Въздушно-космическите сили развойно звено беше „ усвояването ” на големи средства по линия на държавните поръчки за потребността на защитата.

Сигурно Путин и преди е осъзнавал, че се краде в изключително крупни размери, само че защото „ на всички места в Русия се краде ”, въпреки всичко работата някак си дава резултати. Сега е ясно, че освен се краде, само че и никаква работа не е свършена.

По този симптом висши военни, дружно с управителни фрагменти от Федералната работа за сигурност, са разследвани за „ обири и разхищения ” на колосални суми, разходвани през годините за подготовка на „ поглъщането ” на Украйна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР