Американското военно ведомство съобщи, че Русия е продължила да изпраща

...
Американското военно ведомство съобщи, че Русия е продължила да изпраща
Коментари Харесай

Путин трупа още войски до Украйна. Напрежението расте!

Американското военно ведомство заяви, че Русия е траяла да изпраща през последните 24 часа спомагателни сили към украинската граница и Беларус, съобщи Ройтерс.

Русия с всеки минал ден усилва вариантите и капацитета си за деяние, сподели пред кореспонденти представителят на Пентагона Джон Кърби.

В същото време съветската позиция към сегашния миг беше изразена от непрекъснатия представител на Москва в Европейския съюз Владимир Чижов.

Все още имаме вяра, че дипломацията може да помогне за деескалация на напрежението към Украйна, съобщи Чижов пред Би Би Си. Той удостовери, че съветската страна няма планове за инвазия, само че предизвести, че е значимо тя да не бъде предизвикана да промени мнението си.

Чижов не сподели дали Москва би изтеглила войските си от границата с Украйна, само че попита за какво никой не приказва за броя на украинските бойци, които по думите му са изправени против Русия.



Днес руснаците би трябвало да стартират 10-дневни взаимни военни учения в Беларус, в които се чака да вземат участие към 30 хиляди съветски бойци.

Според Чижов съветските войски, ситуирани сега в Беларус, ще се върнат в непрекъснатите си бази след края на ученията.

Говорителят на Белия Дом Джен Саки обаче счита, че учението може да усили напрежението в района.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР