Американското правителство е поръчало над 100 милиона допълнителни тестове за

...
Американското правителство е поръчало над 100 милиона допълнителни тестове за
Коментари Харесай

САЩ поръчаха 100 млн. допълнителни COVID тестове, които ще се раздават безплатно

Американското държавно управление е поръчало над 100 милиона спомагателни проби за COVID-19 като част от проекта на Белия дом за даване на 500 милиона безвъзмездни проби, които да се вършат в домашни условия, заяви през вчерашния ден министерството на защитата, съобщи Ройтерс.

Считано от януари, държавното управление на Съединени американски щати позволява на семействата да поръчват по четири безвъзмездни теста от уеб страницата COVIDTests.gov, като доставката се прави сред 7 и 12 дни след поръчката. Партидата безвъзмездни проби цели понижаване на дефицита от Коронавирус проби в цялата страна на фона на повишено търсене по време на бързото разпространение на разновидността Омикрон.

Президентът Джо Байдън беше подложен на критика, че не се е фокусирал по-рано върху тестванията в границите на тактиката си за битка с пандемията. Недостиг на проби в народен мащаб през последните седмици затруднява реакцията против пандемията по време на необузданото разпространяване на разновидността Омикрон, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР