Американският вицепрезидент Камала Харис каза днес на лидери от Югоизточна

...
Американският вицепрезидент Камала Харис каза днес на лидери от Югоизточна
Коментари Харесай

Голяма закана от САЩ. Говори Камала Харис

Американският вицепрезидент Камала Харис сподели през днешния ден на водачи от Югоизточна Азия, че Съединени американски щати ще останат в района за генерации напред. Тя също по този начин акцентира нуждата от поддържане на свободата на мореплаване, която съгласно Вашингтон е подложена на тестване от Китай, съобщи Ройтерс.

Харис съобщи на среща на върха сред Съединени американски щати и Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), че районът е приоритет за Вашингтон.

" Съединени американски щати и АСЕАН споделят визия за този район и дружно ще пазим от закани за интернационалните правила и правила ", сподели тя. Харис не загатна съответно Китай, упрекван от Съединени американски щати, че употребява насила против своите съседи.

" Ние сме с нашите съдружници и сътрудници в отбраната на учредения на правила морски ред, който включва свободата на мореплаване и интернационалното право ", съобщи тя.

" Като страна от Индо-тихоокеанския район Съединени американски щати ще участват и ще продължат да са ангажирани в Югоизточна Азия за генерации напред ", добави Харис.

По думите ѝ Съединени американски щати, които са дарили до момента над 115 милиона ваксинни дози на района, ще продължат да реагират дружно с АСЕАН на опасността от КОВИД-19.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР