Американският щат Калифорния връща задължителното носене на маски на всички

...
Американският щат Калифорния връща задължителното носене на маски на всички
Коментари Харесай

Калифорния връща задължителните маски на закрито

Американският щат Калифорния връща наложителното носене на маски на всички закрити публични места. Причината е повишаването на случаите на болест с ковид, съобщи Ройтерс, като се базира на щатския секретар по въпросите на опазването на здравето Марк Гали.

Мярката влиза в действие от на следващия ден и ще продължи един месец. Тя е една от няколкото ограничения, които щатските управляващи взимат за закъснение на новата вълна от случаите на болест, поради която локалните лечебни заведения са сложени под напън в регионите с ниска имунизация.

В допълнение към наложителното носене на маски, управляващите стягат и разпоредбите за тестване на неимунизираните, които желаят да посещават огромни събития, като фестивали или спортни прояви с над 1000 фенове. При затегнатите условия, хората, които желаят да влязат на тези места, би трябвало да потвърдят, че или са имунизирани, или имат негативен антигенен тест за ковид, не по-стар от един ден, или негативен Пи Си Ар тест, не по-стар от два дни.

Щатските управляващи също така предлагат на всички пасажери, идващи в Калифорния да бъдат тествани от три до пет дни след идването.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР